Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків сказав, що в місті буде введено карантин вихідного дня.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків сказав, що в місті буде введено карантин вихідного дня.

Джерело: Марцінків в ефірі радіо «Західний полюс»

Руслан Марцінків: «Субботу-неділю, на жаль, буде введений карантин вихідного дня. Уряд не бере до уваги рішення місцевих органів влади, трактує їх по-своєму, тому … На моє переконання, цей карантин нічого глабально не змінить, не можна говорити про якісь серйозні наслідки цього, так як 5 днів ми працюємо в звичайному режимі, а два просто не працюємо «.

Деталі: Спираючись на думку мера, за допомогою локдауна вихідного дня не вийде запобігти приріст хворих.

Марцінскій щодо захворюваності COVID-19 в Івано-Франківську: кількість хворих стабілізувався, виходячи з цієї інформації влада сподівається, що захворюваність піде на спад.

За словами мера в міській лікарні-520-540 хворих.

Що передувало: Влада Івано-Франківська зробили вихідні дні робочими і відмовилися від локдауна.

Передісторія:

У зв’язку із загостренням пандемії коронавируса в Україні 11 листопада Кабінет міністрів ввів загальний карантин з «локдауном вихідного дня». Обмеження попередньо будуть діяти до 30 листопада.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов: під час карантину вихідного дня будуть працювати тільки продуктові магазини, аптеки і транспорт. На думку міністра, це дозволить «розірвати ланцюг передачі хвороби».

Президент Володимир Зеленський сподівається, що кілька тижнів карантину на вихідні допоможуть уникнути жорсткого локдауна.

Источник

Новости Украины