«Мистецтво під час війни»: у Вінниці відкрили благодійну виставку на підтримку ЗСУ

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Плакати на благодійній виставці. Фото: Ольга Федоренко, Суспільне

"Мистецтво України під час війни". Благодійну виставку під такою назвою відкрили в одному з торговельних центрів Вінниці 29 січня. Плакати, у рамках та без, на патріотичну тематику продають, аби зібрати гроші на підтримку ЗСУ.

Суспільне Вінниця

Автори плакатів — митці, які під час війни не покинули творчість і виражають у ній своє бачення війни, розповів Суспільному співорганізатор виставки, засновник БФ "Країна вільних націй" Едуард Михайлов.

Суспільне Вінниця

"Ця виставка є відлунням тієї, яка була організована у місті Кракові у Польщі, і це продовження її в Україні для збору коштів військовій частині 7048. Конкретно на два пікапи, один мікроавтобус, два квадрокоптери та два планшети", — каже Михайлов.

Суспільне Вінниця

За його словами, частина коштів від продажу робіт, а саме 40%, піде художникам, 50 — військовим, а 10% — на потреби фонду.

Суспільне Вінниця

За словами директора ГО "Країна вільних націй", колишнього військового Максима Марчука, ідея підтримати побратимів у такий спосіб виникла після поранення. Допомагати, каже, потрібно у будь-який спосіб.

Суспільне Вінниця

"Ми допомагаємо вінницькій ППО, їм в небі потрібні очі. У них дуже важлива робота — закрити небо. Це дуже важлива і дуже важка робота. Я, як колишній військовий, дуже це розумію. Намагаємося зробити все, що в наших силах.

Суспільне Вінниця

З іншого боку розуміємо, що люди втомлюються від допомоги волонтерам, від війни та тривог, тому хотіли привернути до себе увагу та зробили виставку картин на тематику України, війни, і щоб люди бачили та памʼятали, куди вони віддавали ці кошти. Щоб у них була памʼятка", — каже Максим Марчук.

Суспільне Вінниця

Представник військової частини, на яку збирають допомогу, офіцер 120 бригади ТрО ЗСУ Олександр Фєсєн каже: гроші з благодійної виставки підуть на те, у чому наразі є потреба.

Суспільне Вінниця

"Є потреба у транспорті, квадрокоптерах та планшетах. Нам нічого іншого не треба. Все є. А це те, що виходить із ладу, що дає нам бути мобільними та високоефективними: нашій розвідці, нашим системам захисту проти дронів, які теж ведуть розвідку і їх треба збивати. Наші підрозділи залучені по роботі по "шахедах", — каже Олександр Фєсєн.

Суспільне Вінниця

Плакати у рамці продають за 250 гривень, без рамки — за сто.

Суспільне Вінниця

Вінничанка Валентина на виставці придбала два постери: із зображенням Залужного та "бойового" єнота. Такі акції на підтримку захисників, каже, потрібні.

Суспільне Вінниця

"Якщо ми чимось можемо допомогти, то це треба робити", — каже Валентина.

Суспільне Вінниця

Вінничанин Олег придбав "бойового котика", бо той, каже, дуже схожий на його батька, який нині захищає країну.

Суспільне Вінниця

"Такі акції потрібні. Адже, якщо люди не готові просто так "заливати" кошти, то це — мінімально затрат, але великий плюс для наших хлопців".

Суспільне Вінниця

Виставка у ТЦ "Sky Park" — довготривала, каже Едуард Михайлов. Подібні планують організовувати і в інших торгових центрах та на залізничному вокзалі.

Суспільне Вінниця

Новости Украины