На Херсонщині окупаційна влада змушує колаборантів публічно відмовлятись від українського громадянства

За інформацією: Суспільне Херсон.

Російський паспорт. Фото: Facebook / Асоціація реінтеграції Криму

На Херсонщині окупаційна адміністрація проводить псевдоакцію, в рамках якої всі колаборанти знімають відео, де відмовляються від українського громадянства. Про це у Telegram повідомив Центру національного спротиву.

У повідомленні йдеться, що в Україні немає процедури відмови від громадянства, про що відомо й окупаційній владі. Мета такої акції — "згуртувати" колаборантів в очікування можливого контрнаступу.

"У такий спосіб окупаційна влада намагається "помаркувати" зрадників. Водночас відео мають й пропагандистську мету, адже покликані створити ілюзію тотальної підтримки окупантів з боку місцевого населення", — йдеться у дописі.

Що відомо

  • На окупованих територіях Херсонської області російські війська посилили фільтраційні заходи. У населених пунктах Малоолександрівка, Новомиколаївка, Скадовськ та Лазурне, масово обшукують будинки.
  • На Херсонщині місцеву лікарню Каланчака російські військові облаштували під шпиталь. Туди протягом 27 квітня завезли велику кількість важкопоранених окупантів.
  • У селі Кардашинка Херсонської області військові РФ вночі обшукують будинки місцевих жителів та викрадають побутову техніку і автомобілі.
  • На тимчасово окупованій території Херсонської області більшість підрозділів російських військ, особливо з останньої хвилі мобілізації, перебувають у поганому моральному стані. Мародерять та мають проблеми з алкоголізмом.

Новости Украины