На Херсонщині за добу евакуювали 47 дітей з родинами

За інформацією: Суспільне Херсон.

Херсон. Люди чекають на евакуацію до більш безпечних регіонів, 18 жовтня 2023 року Фото: Суспільне Херсон

З 24 жовтня на Херсонщині оголошена обовʼязкова евакуація з примусом. Це родини з дітьми. Протягом доби 25 жовтня з населених пунктів, які підпадають під обов'язкову евакуацію вивезли 47 дітей з їхніми родинами. Нині залишається 737 дітей.

Про це в телемарафоні "Єдині новини" повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

За його словами, щодня працюватимуть дев'ять постійних груп по цих населених пунктах.

"З 23 цих населених пунктів діти є в 16. Щоб не було міграції людей, то також включили сім цих населених пунктів. Супровід громадян проводиться від початкової точки й до кінцевої. Для людей це безплатно", — говорить начальник ОВА.

Також додав, основні напрямки, де приймають такі родини — Одеса, Львів, Кривий Ріг, Кропивницький, Дніпро, Вінниця та Київ.

Як повідомив у Telegram начальник Бериславської РВА Володимир Літвінов, станом на 25 жовтня вдалося евакуювати з Бериславської, Милівської, Новоолександрівської та Тягинської територіальних громад 59 жителів, серед них 30 дітей, двох маломобільних та сім людей похилого віку.

Раніше, начальник ОВА Прокудін повідомив, з тимчасово окупованого Скадовська Херсонської області евакуювали родину з чотирма дітьми, найменшій — півтора року.

Новости Украины