На Херсонщині за дві доби ЗСУ знищили 12 зосереджень техніки та 6 складів боєприпасів військ РФ

За інформацією: Суспільне Херсон.

Гаубиці США на службі в Україні. ФОТО: Єфрем Лукацький / ASSOCIATED PRESS

У Херсонській області підрозділи ЗСУ продовжують нищити склади з боєприпасами, знаходити та розбивати зосередження особового складу і техніки російської армії. За дві минулі доби знищено 12 таких зосереджень техніки, а також 6 складів з боєприпасами.

Про це в ефірі телемарафону на Суспільному повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил охорони та оборони "Південь" Наталія Гуменюк.

За її словами, ЗСУ також знаходять та знищують центри управління та підготовки іранських дронів.

"Ми продовжуємо їх вишукувати. Такий центр не один. Але красномовним є те, що атака дронів на деякий час припинилася. Ми не спочиваємо на лаврах, розуміємо, що їх багато є в закупці. Але ми бачимо, що результативність наших ударів змушує ворога або змінювати тактику, або вишукувати нові резерви", — говорить Наталія Гуменюк.

Керівниця об’єднаного пресцентру Сил охорони та оборони "Південь" додає, що логістика у російської армії на правому березі Херсонщині погана. Військові РФ не мають амуніції, елементарних засобів захисту та усвідомлюють, що російське командування або розбите або покинули їх.

"Росіянам роздавали костюми для хімзахисту хіба що, щоб захистили їх від дощу. Логістика у ворога погана. Військові РФ вишукують способи перейти під егіду міжнародного гуманітарного права, прибічником якого є Україна. Ми допомагаємо їм в інформаційному просторі, продовжуємо поширювати інформацію, за допомогою яких засобів вони можуть звернутися і повідомити про свій намір здатися у полон до ЗСУ. Пройдуть перевірку і поповнять обмінний фонд", — розповіла Наталія Гуменюк.

Що відомо:

  • Сили оборони півдня закріплюються на звільнених територіях, ведуть тактичні бої. Поблизу Хрещенівки Нововоронцовської територіальної громади ЗСУ знищили опорний пункт російських військ.
  • Командування військ РФ продовжують спрямовувати до районів ведення бойових дій щойно відмобілізований, низькокваліфікований особовий склад. Відомо, що 27 вересня із Севастополя до Херсонської області відправлені дві тисячі мобілізованих кримчан.
  • Російська ДРГ у складі чотирьох осіб намагалась розвідати розташування підрозділів ЗСУ у Бериславському районі Херсонщини і була зупинена у стрілецькому бою.
  • Танковий взвод військ РФ спробував вести наступ у напрямку Чкалове-Безіменне. Один танк підірвався на протитанковій міні, два відступили.
  • У Херсонському районі ЗСУ збили безпілотний розвідник «Орлан-10». Ракетно-артилерійські підрозділи завдали ударів по контрольно-спостережному пункту та складу боєприпасів військ РФ у Бериславському районі.
  • Служба безпеки України оприлюднила перехоплення телефонної розмови. Військовий РФ розповідає другові, що ЗСУ женуть їх, обстрілюючи всіма можливими видами зброї, зокрема реактивними системами залпового вогню HIMARS.

Новости Украины