На псевдореферендумі проголосували приблизно 0,77 відсотка жителів Херсонщини — голова Херсонської облради

За інформацією: Суспільне Херсон.

Чоловіки, які прийшли на псевдореферендум на дільницю у морському порту у Херсоні, 23 вересня 2022 р. Фото:Скрін відео росЗМІ

Наразі 80% території Херсонської області перебуває під контролем російських окупаційних військ. Дані, які висвітлила окупаційна влада Херсонщини стосовно голосів на псевдореферендумі — трохи більше ніж три тисячі жителів області. Це 0,77 відсотка виборчого населення, яке могло б там проголосувати.

Про це в ефірі телемарафону на Суспільному повідомив голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко.

Також голова Херсонської облради розповів, що формування добровольчого батальйону на території області — це прихована мобілізація тих громадян, які пройшли перереєстрацію в окупаційної влади.

"Перш за все залучають до мобілізації тих громадян, які пройшли десь перереєстрацію або звернулися до окупаційної влади Херсонщини. З території області з 23 вересня немає можливості виїхати чоловікам від 18 до 35 років. Учора почали пропускати інші категорії людей, яких також перед тим 2-3 дні не пропускали через єдиний пункт пропуску Василівка у Запорізькій області", — говорить Олександр Самойленко.

Що відомо:

  • З 23 по 27 вересня окупанти провели псевдореферендум на Херсонщині. Окупаційна влада не була готова до його проведення, але наказ Кремля змусив метушитись.
  • Херсонська міська рада звернулася до херсонців з проханням бути обережними і залишатися вдома під час проведення псевдореферендуму та оприлюднила номери гарячих ліній для звернень громадян у випадку небезпеки.
  • Вранці 27 вересня на Херсонщині відкрились так звані “стаціонарні дільниці для голосування”. Окупаційна влада заявила про високу явку та підтримку населення. Насправді ж, на вулицях було порожньо, як і у попередні дні так званого “референдуму”.
  • У Каховці представники окупаційної влади обходять домівки та наполегливо пропонують жителям проголосувати, а за "потрібну" позначку в бюлетені дають грошову винагороду.
  • З огляду на ситуацію, що склалась у звільнених населених пунктах, Херсонська обласна військова адміністрація закликає жителів виїхати до інших регіонів на зимовий період.
  • Жителі Херсонщини продовжують самостійно виїжджати з тимчасово окупованої області. На блок посту, у черзі під Василівкою люди стоять днями. Військові РФ на постах перевіряють усі речі, які везуть люди.

Новости Украины