Путін підписав укази про «незалежність» Херсонської та Запорізької областей

За інформацією: Суспільне Херсон.

Ілюстративне фото. Фото: АР

Президент Росії Володимир Путін підписав "укази" про визнання Херсонської та Запорізької областей "незалежними територіями".

Про це повідомляють підконтрольні Кремлю ЗМІ. Офіційної інформації поки не опубліковано.

Росія не контролює ці області, регіони частково окуповані російськими військами.

Путін підписав укази про «незалежність» Херсонської та Запорізької областей. скрін з телеграм-каналу «Риа-новости»

Путін підписав укази про «незалежність» Херсонської та Запорізької областей. скрін з телеграм-каналу «Риа-новости»

Європейський Союз рішуче засудив інсценування Кремлем "референдумів" на тимчасово захоплених територіях України та заявив, що ніколи не визнає їхніх результатів.

28 вересня Україна скликала термінове засідання Ради безпеки ООН у зв'язку з проведенням Росією псевдореферендумів на окупованих територіях. Представники країн виступили з підтримкою України і засудили так звані голосування, наголосивши, що це відбувалось не тільки всупереч міжнародному праву і хартії ООН, але із загрозами для життя людей на окупованих територіях.

"Прояв провалу вторгнення" — головне з засідання Радбезу ООН щодо "референдумів"

Що відомо

  • На тимчасово окупованих територіях Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей 23 вересня розпочались, а 27 вересня завершились, псевдореферендуми про приєднання до РФ.
  • На Запоріжжі людей змушували брати участь у псевдореферендумі шантажем та погрозами.
  • В українському МЗС заявили, що фейкові "референдуми" та гібридна мобілізація нічого не змінять для РФ.
  • Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що на окупованих територіях України відбувається не "референдум", як заявляє російська сторона, а масове насильство над людьми та воєнний злочин.
  • У ЄС попередили, що за жодних умов не визнають результатів "референдумів", які Російська Федерація намагається організувати на тимчасово окупованих територіях України, а всі причетні до них будуть притягнуті до відповідальності.
  • Рада Федерації, верхня палата парламенту РФ, може розглянути проєкти законів про приєднання окупованих територій України до Росії на засіданні, яке відбудеться 4 жовтня.

Новости Украины