На Житомирщині попрощалися із загиблими на Харківщині курсантами

АВІАКАТАСТРОФА

Сьогодні, 7 жовтня 2020 року, в Житомирській області провели в останню путь двох курсантів, котрі загинули в авіакатастрофі.

Дмитро Студінський

У селі Житомирського району попрощалися із загиблим в авіакатастрофі під Чугуєвом Дмитром Студінським. Церемонія прощання розпочалася із панахиди в місцевому храмі. Провести в останню путь 21-річного військового прийшли його рідні, друзі та знайомі.

Це трагедія для всієї України, але найбільше – для сім’ї, каже родичка Діми Студінського Катерина Березовська:

«Дуже важко перенести таку трагедію. Це трагедія для всієї України. Батьки віддали своїх дітей здоровими, а їх не вберегли. Це наші діти, наше майбутнє. Всі сили ми віддавали, батьки раділи, вся родина раділа, що він так старався. Він так мріяв бути військовим і літати! Але таке горе сталося… Це золота дитина і Бог його забрав на небеса. Нам сказали, що вони тут свою місію виконали і вони потрібні там… У Дмитра залишилися батьки і старший брат Вова».

Жительки села Скоморохи Любов Картиш та Людмила Вербовська-Шестакова згадують Дмитра, як дуже розумного, ввічливого, доброго, спокійного та чуйного хлопця.

Тільки хороше пригадує про Діму і директор Озерненської гімназії Анатолій Власюк:

«Дмитро Студінський розпочав навчання маленьким хлопчиком у нас в гімназії, а у 2016 році закінчив її. Це прекрасна людина – відповідальний, дисциплінований, дружній хлопець. Професію військового він давно мріяв отримати, на жаль, така трагічна подія обірвала його життя».

У Новограді-Волинському прощалися із загиблим курсантом Богданом Матвійчуком

Мріяв стати військовим льотчиком, боронити повітряні кордони рідної України. 7 жовтня у Будинку офіцерів прощалися із курсантом Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба, випускником ЗОШ №7 Богданом Матвійчуком. 19-річний хлопець загинув 25 вересня в авіакатастрофі біля Чугуєва Харківської області під час планового навчального польоту.

Провести Богдана в останню путь прийшли його рідні, друзі, військові, керівництво міста, небайдужі новоград-волинці. Вони принесли безліч живих квітів. Ніхто не зміг стримати сліз під час зворушливих промов та спогадів про юнака. Його пам’ять вшанували хвилиною мовчання. Священнослужителі провели обряд відспівування загиблого курсанта.

Напередодні, 6 жовтня «живим коридором» керівництво міста, військовослужбовці та місцеві жителі зустріли тіло Богдана на в’їзді в Новоград-Волинський, біля Меморіалу загиблим воїнам.

Поховали Богдана Матвійчука на центральному кладовищі міста по вул. Чехова. 7 жовтня у Новограді-Волинському було оголошено Днем жалоби.

Указом Президента України 27 членів екіпажу та курсантів Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба за самовіддане служіння Українському народові, зразкове виконання військового обов’язку нагороджено медаллю «За військову службу Україні», 26 з них – посмертно.

Вічна пам’ять загиблим…

Оксана Талько, начальник відділу інформації

та зв’язків з громадськістю міської ради

Джерела: пресслужба Новоград-Волинської міської ради, suspilne.media

Источник

Новости Украины