На Житомирщині за добу рятувальники 5 разів залучались до ліквідації надзвичайних подій

5 березня о 09:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в цегляному гаражі, що розташований на території одного з гаражних кооперативів м. Житомир.

Там загоряння виникло всередині будівлі, де вогонь охопив господарські речі. Вже звідти полум’я перекинулося на покрівлю. Існувала реальна загроза розповсюдження пожежі ще на п’ять гаражів, розташованих впритул один до одного.

Пожежу ліквідували об 11:16. Вогнем знищено господарчі речі на площі 10 кв. м та 16 кв. м покрівлі гаражу. Проте рятувальникам вдалося запобігти поширенню полум’я на інші будівлі. До ліквідації загоряння залучалося 10 чоловік особового складу та 2 одиниці пожежної техніки. Попередня причина пожежі – коротке замикання в електромережі.

Також учора рятувальники ліквідували загоряння, що виникло на площі 2 кв. м. в приватному житловому будинку в с. Семенівка Бердичівського району. Зі слів власника, він сильно перенагрів піч, внаслідок чого зайнялись дрова, що були складені впритул до неї.

У свою чергу олевські вогнеборці з 09:00 по 17:05 проводили гасіння торфу, що зайнявся поблизу с. Озеряни Олевського району на площі 0,1 га.

Крім того, у м. Житомир фахівці ДСНС надавали допомогу по транспортуванню лежачої хворої жінки з квартири до спецавтівки медиків. На ношах рятувальники винесли її з помешкання та знесли на перший поверх. А вже біля під’їзду на них очікувала швидка допомога.

Наразі групою піротехнічних робіт Управління ДСНС в області проводяться заходи щодо знешкодження у спеціально-відведеному місці артилерійського снаряду та ручної гранати часів минулих війн. Обидва вибухонебезпечні предмети виявлені громадянами в лісових масивах Пулинського району.

Житомир пожежа вогонь вогнеборці ДСНС

Источник

Новости Украины