На Кіровоградщині збільшилася кількість хворих на коронавірус. Чи введуть в регіоні масковий режим

За інформацією: Суспільне Вінниця.

pixabay.com

На 200 хворих на коронавірус більше зареєстрували у Кіровоградській області цього тижня, як порівняти з попереднім. Про це під час брифінгу розповіла головна державна санітарна лікарка регіону Надія Оперчук. З її слів, на 4 жовтня немає розпоряджень стосовно введення в області маскового режиму.

За словами Надії Оперчук, упродовж тижня в області щодня реєструють сотню пацієнтів, які захворіли на коронавірус: "За тиждень зареєстрували 991 випадок, що на 20% більше попереднього. Тоді було 775. З 991 людини, у яких підтвердили хворобу, 86,5% невакцинованих, 13,5% хворих щеплені однією дозою вакцини".

На госпітальному та амбулаторному лікуванні перебувають 1661 людина, 171 з яких – діти, 64 – медики: "Двоє хворих на коронавірус підключені до апаратів штучної вентиляції легень. Зайнятість ліжок хворими на COVID становить 13,4%, хворими та з підозрою – 16,8%".

Зі слів Надії Оперчук, інтенсивність росту буде залежати від кількості переселенців, їх вакцинального статусу, рівня вакцинації серед місцевих жителів та штаму, який циркулюватиме в регіоні.

Нині у Кіровоградській області фіксують штам "Омікрон".

За добу в області зареєстрували 179 випадків СOVID-19. Захворіли 149 дорослих та 30 дітей. Одужали за добу 182 людей, смертей не фіксували.

У Кіровоградській області працюють 100 пунктів щеплення від коронавірусу і три центри масової вакцинації – у Бобринці, Знам’янці та Світловодську.

Що відомо

Як розповіла санлікарка, в області вакцинували 740 тисяч 412 людей. Першу дозу отримали 48,6% дорослих. Бустерну дозу одержали 62793 людей, з них другу бустерну дозу (четверту – ред.) – 1844. За останню добу щепили 236 людей.

В регіоні наявні вакцини: CoronaVac, Pfizer та Janssen, розповів директор обласного департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко: "Закінчуються запаси вакцини Janssen, оскільки вона виявилась популярною. Pfizer і CoronaVac є в достатній кількості".

Новости Украины