На Сумщині затримали російського шпигуна — СБУ

За інформацією: Суспільне Суми.

Фото СБУ

СБУ затримала на Сумщині російського інформатора, який розвідував позиції ЗСУ у прикордонні з Росією. Про це повідомляє служба безпеки України.

За інформацією СБУ затриманий був інформатором ФСБ. Його затримали у ході контрдиверсійних заходів у прикордонних районах Сумщини.

Чоловік — громадянин Росії, який у 2019 році переїхав в Україну та оселився в Сумській області. Згодом він отримав посвідку на постійне місце проживання в Україні.

Фото СБУ

Як повідомляє СБУ, напередодні повномасштабного вторгнення на підозрюваного вийшов співробітник ФСБ Бєлгородської області та запропонував негласну співпрацю.

Після 24 лютого минулого року чоловік почав збирати інформацію про місця базування Сил оборони на території Сумщини. Він намагався виявити дислокацію ЗСУ у прикордонних районах. Отримані дані інформатор наносив у вигляді міток на фізичній карті під час особистих зустрічей зі своїм куратором на території РФ. Для цього він приховано перетинав кордон.

Розвіддані Росія використовувала для підготовки та проведення масованих ракетно-артилерійських обстрілів українських населених пунктів. Контррозвідники СБУ затримали російського інформатора під час спроби чергової передачі ворогу закритих відомостей.

Фото СБУ

За місцем проживання чоловіка правоохоронці знайшли паспорт громадянина Росії, ️ мобільні телефони та прокремлівську символіку.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування.

Читайте також

  • У Сумах чоловіку, якого підозрюють у співпраці з представниками РФ, обрали запобіжний захід – тримання під вартою.
  • "Відбирав у мирних жителів цінні речі". На Сумщині заочно засудили російського військового до 10 років позбавлення волі.

Новости Украины