На Тлумаччині виробляють фруктові еко-чипси для школярів

 В Олешанській громаді на Прикарпатті з’явилося фермерське господарство, яке виготовляє корисні чипси для школярів та їхніх батьків.

Ініціатива стартувала за співпраці з Івано-Франківським регіональним офісом Програми “U-LEAD з Європою”, пише Укрінформ.

Олешанська громада, яка утворилася у 2016 році, обрала своїм вектором розвитку сільськогосподарський напрям. Завдяки співпраці з Програмою “U-LEAD з Європою” у громаді створили стратегію розвитку, де йшлося про розвиток промисловості та сільськогосподарського виробництва екологічних продуктів тощо.

Очільник Олешанської громади Богдан Двояк зауважив, що громаду можна назвати аграрною, тому в стратегії наголошувалося на створенні робочих місць, підсилені аграрного сектору економіки. В Олеші лишилися пусті приміщення колишнього колгоспу, тому одне з фермерських господарств вирішило працювати саме у цій громаді.“Бізнес не прийде в громаду, якщо не робити перші кроки назустріч. Треба думати не на один крок уперед”, – зауважив голова громади.

Для розміщення потужностей виробництва “Агроекотехнології” обрали сільськогосподарську зону, що віддалена від промислових центрів і хімічних викидів підприємств. Неподалік розміщується ландшафтна перлина Прикарпаття – Дністровський каньйон, що підсилює екологічну значущість цієї території. Саме тому вирощена продукція є якісною, а спожитий продукт – екологічно чистим та генетично незміненим.

Голова фермерського господарства Наталія Романенко розповіла, що побувала у великій кількості громад перед тим, як обрала Олешанську, де для потреб інвестора вберегли базу та навіть фруктовий сад. Також обрали цей край, бо регіон славиться своїми сільськогосподарськими традиціями. ФГ «Агроекотехнології» зареєстровано у селі Олеші лише 28 лютого 2020 року, а вже восени торік виробили першу продукцію. На господарстві працює 14 осіб – переважно з місцевих жителів, тому більшість податків надходить у бюджет громади.

Источник

Новости Украины