На війні з РФ загинули бійці з трьох районів Кіровоградщини

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Колаж: Суспільне Кропивницький

19 листопада Суспільному стало відомо про загибель у війні з РФ чотирьох бійців з громад Олександрійського району, двох – з Кропивницького і одного бійця з Голованівського району Кіровоградської області. Наймолодшому загиблому було 28 років.

7 листопада біля селища Білогорівка Луганської області загинув стрілець-зенітник Дмитро Хоменко, 1983 року народження, з Онуфріївки Олександрійського району. Це інформація від селищного голови Віталія Берези. Про дату, час та місце поховання повідомлять додатково.

Дмитро Хоменко. Facebook Онуфріївської селищної ради

17 листопада у військовому госпіталі помер 28-річний Дмитро Черепенко з Олександрійської громади, який служив за контрактом з 2016 року. Поранення боєць отримав під час артилерійського обстрілу військами РФ на Донеччині. Про це написав голова громади Сергій Кузьменко. У військового залишились батьки й сестра. Про дату, час та місце поховання повідомлять додатково.

Дмитро Черепенко. Телеграм Сергія Кузьменка

17 листопада в опіковому відділенні Київської міської клінічної лікарні №2 від отриманих 17 серпня на Харківщині поранень помер 45-річний доброволець Андрій Ящук з Петрівської громади Олександрійського району. За інформацією голови громади Світлани Тилик, чоловік народився на Дніпропетровщині, навчався в Кривому Розі та Дніпрі, проходив строкову службу в армії, працював трактористом у радгоспі й елеваторі та на гірничозбагачувальному комбінаті. Брав участь в Антитерористичній операції, нагороджений нагрудними знаками "Ветеран війни" й "Учасник АТО", обласною відзнакою "За мужність і відвагу", медалями "Захиснику Вітчизни", "За участь в антитерористичній операції" та "За жертовність і любов до України". У військового залишились дружина й син.

Андрій Ящук. Facebook Петрівської селищної ради

18 листопада у селі Новий Стародуб попрощалися із 32-річним старшим навідником механізованої роти Ростиславом Лигою. За інформацією голови громади Світлани Тилик, закінчивши школу в рідному селі, Ростислав навчався в Олександрії на автослюсаря, проходив строкову службу лавах Збройних сил України. На момент повномасштабного російського вторгнення в Україну працював у Польщі. Повернувшись в Україну, 15 березня став на захист батьківщини. Боєць загинув 12 листопада на Херсонщині. У нього залишились дружина і двоє дітей.

Ростислав Лига. Facebook Петрівської селищної ради

18 листопада у селі Долинівка Компаніївської громади Кропивницького району попрощалися із загиблим на війні з РФ 44-річним Анатолієм Щербіною. Це інформація від голови громади Олекскандра Маслюкова. У Долинівці чоловік жив з 2013 року, брав участь в Антитерористичній операції. У нього залишились дружина й донька.

Анатолій Щербіна. Facebook Компаніївської громади

18 листопада Гайворонська громада прощалася із 37-річним Андрієм Палієм, який загинув 13 листопада 2022 року поблизу села Мурахівка Миколаївської області. За інформацією міського голови Гайворона Романа Волуйка, до повномасштабного вторгнення РФ в Україну чоловік працював водієм-далекобійником. Із серпня 2014-го по грудень 2015 року брав участь в Антитерористичній операції. 24 лютого 2022 року вступив до тероборони Гайворона, з 17 травня перебував на фронті. Служив на посаді водія-заправника автомобільного відділення взводу матеріально-технічного забезпечення стрілецького батальйону. У загиблого залишились дружина і двоє дітей.

Андрій Палій. Facebook Гайворонської міської ради

19 листопада на Старолелеківському кладовищі у Кропивницькому прощатимуться із загиблим на війні з РФ молодшим сержантом Сергієм Лижнюком. Це інформація від керівника пресслужби міськради Сергія Якуніна.

Сергій Лижнюк. Facebook Кропивницької міської ради

Новости Украины