Найшвидший Studebaker Бонневілля виставили на аукціон

Gooding&Company, офіційний аукціонний будинок Pebble Beach Concours d’Elegance, презентував довгоочікувані аукціони, які пройдуть у рамках 72-го конкурсу елегантності у Паббл-Біч.

Аукціони, які відбудуться 18 та 19 серпня у Parc du Concours, зберуть провідних світових колекціонерів, покупців та продавців автомобілів.

Одним із лотів стане найшвидший Studebaker Бонневілля, побудований Нілом Томпсоном, одним із найвідоміших гонщиків легендарного солоного озера в Юті. У 1966 році це купе встановило рекорд швидкості: 438 км/год у двох напрямках та 467 км/год в одному.

Хот-род Томпсона побудований на шасі Studebaker 1953 року. Для кращої аеродинаміки передню частину автомобіля замінили носом від Chevrolet Corvette. Як видно на фото, «дводверка» зберегла стару ліврею, але виглядає досить пошарпаною. За ці роки спорткар втратив кілька важливих деталей, включаючи гальмівний парашут.

Додаткові зображення та повний опис лотів Gooding&Company обіцяє ближче до аукціону. Можливо, тоді стане відомо, де пропадав легендарний Studebaker після смерті Ніла Томпсона.

Новости Украины