Народний артист України Богдан Бенюк очолив Театр на Подолі

Народний артист України Богдан Бенюк очолив Театр на Подолі

Фото: facebook.com/TeatrnaPodoli

Народний артист України, актор Богдан Бенюк очолив Театр на Подолі. Про це розповіли у фейсбуці Київського академічного драматичного театру.

— У Театрі на Подолі є художній керівник! Сьогодні набрав чинності наказ про призначення на посаду Богдана Бенюка. У кожного корабля має бути капітан, інакше буря зіб’є його з курсу. Щасливі від того, що далі нас поведе друг Віталія Малахова (засновника театру, — Авт.), один з небагатьох, хто розуміє який він справжній Театр на Подолі. Сказати, що ми вітаємо в нашій сім’ї недоречно, бо Богдан Михайлович давно її частина, та тепер він її голова, — сказано у повідомленні.

У театрі пояснили, що Богдан Бенюк заняв посаду директора та художнього керівника, а також заспокоїли глядачів — артист продовжить грати у виставах театра імені Івана Франка.

Дочка засновника театру Віталія Малахова, акторка театру Даша Малахова написала у коментарях на своїй сторінці, що Бенюка призначив департамент культури КМДА на час військового стану, тому що конкурси відмінені за законом.

— Рік театр існував без худрука, це було жахливо. Як тільки війна закінчиться має бути конкурс по всім правилам. Зради немає, — повідомила вона та зізналася, що це перший щасливий день від дня смерті її тата. 

Богдан Бенюк — приглашенный актор Театру на Подолі, провідний актор Національного академічного драматичного театру імені Франка. Засновник Театру на Подолі режисер Віталій Малахов помер 4 листопада 2021 року.

Джерело

Новости Украины