Названо кандидатів на посаду міністра освіти

КИЇВ. 17 березня. УНН. Наразі на посаду містра освіти розглядається дві основні кандидатури, повідомляє УНН.

Деталі

Як повідомив співрозмовник агентства, у зв’язку з тим, що Сергій Шкарлет йде з посади міністра освіти, про що повідомляв УНН, наразі вирішується питання з його наступником. Основні кандидати — директор Малої академії наук України Оксен Лісовий та державний секретар Міністерства внутрішніх справ Інна Ящук.

Оксен Лісовий — кандидат філософських наук. Син репресованого радянською владою філософа й правозахисника Василя Лісового й талановитого педагога Віри Лісової. Закінчив Решетилівське художнє училище народних промислів за спеціальністю «художник–кераміст» та Київський державний інститут культури за спеціальністю «бібліотечно–інформаційні системи».

Працював учителем у Києво–Могилянському колегіумі, тренером із фехтування, підтримував діяльність громадської юнацької організації «Січ», працював на керівній посаді в генеральній дирекції ВАТ «Укртелеком». Багато років керує МАН.

Інна Ящук — науковець, педагог, декан факультету початкової освіти та філології Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії.

Нагадаємо

Сьогодні з’явилася інформація, що міністр освіти Сергій Шкарлет незабаром піде з посади. Слід зауважити, що кандидатуру на посаду міністра освіти вносить до парламенту прем’єр-міністр.

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины