Незаконне збагачення: проти нардепа Яценка відкрили дві кримінальні справи

Антон Яценко

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Проти народного депутата Антона Яценка відкрили два кримінальні провадження за статтями “незаконне збагачення” та “декларування недостовірної інформації”. Про це йдеться у витязі з Єдиного реєстру досудових розслідувань, який є у розпорядженні УНН.

Деталі

Відомості до ЄРДР були внесені Генеральним прокурором згідно з ухвалою Вищого антикорупційного суду.

Здійснювати досудове розслідування доручили детективам Національного антикорупційного бюро.

                                       

                                       

Нагадаємо

Раніше журналісти виявили, що родина нардепа Яценка володіє елітною нерухомістю у столиці та Київській області. Так, за даними Bihus.Info, на тестя нардепа був записаний маєток у селищі Козин під Києвом площею понад 1,5 тис. кв. м. На нього ж була записана і низка нерухомості загальною вартістю близько 8 млн дол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Коли вкрав на 100500 років вперед”: Железняк оцінив ініціативу нардепа Яценка зменшити зарплати парламентарів до мінімалки 

Окрім того, Антон Яценко відомий причетністю до корупційних схем. У 2018 році журналісти виявили таку схему у системі оцінки нерухомості, пов’язану із електронними майданчиками-посередниками. За даними розслідувачів, ці майданчики за гроші забезпечували доступ до електронної бази Фонду держмайна, утім фактично жодного функціонала не мали. За оцінкою журналістів, за перший місяць роботи цієї схеми сайти-посередники заробили мінімум 23 мільйони гривень. Розслідувачі припустили, що ці майданчики можуть бути пов’язані з Антоном Яценком. У 2019 році Верховна Рада ухвалила законопроект, який ліквідував так звані “майданчики Яценка”.

Нині ж Антон Яценко ініціював законопроект, яким пропонує зменшити народним депутатам зарплати до “мінімалки” та позбавити їх усіх пільг на час дії воєнного стану.

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины