Офтальмолог розповів, з якого віку і чому дітям варто носити сонцезахисні окуляри не тільки влітку

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Дітям з трьох років варто користуватися сонцезахисними окулярами, тому що у них часто з’являється алергічний кон’юнктивіт на сонячне випромінювання. Таку думку висловив журналісту УНН доктор медичних наук, професор Сергій Риков.

Цитата

«Я люблю дуже дітям рекомендувати сонцезахисні окуляри з трьох років, тому що у дітей дуже багато алергічного кон’юнктивіту на сонячне випромінювання, на ультрафіолет. І з’являється такий кон’юнктивіт, як булижна мостова, тобто начебто камінцями вкрито, тоді доводиться призначати хімічні препарати, кортикостероїди, протизапальні препарати, антибіотики. Через це діткам потрібні обов’язково сонцезахисні окуляри», — розповів Риков.

Він зазначив, що бажано купувати окуляри в салоні, щоб поміряти відстані між зіницями. «Тому, що якщо зробити більшу відстань ми будемо мати враження розбіжної косоокості, а якщо меншу відстань, то ми будемо мати напругу акомодації, як для збіжної косоокості», — сказав Риков.

Лікар додав, що сонцезахисні окуляри – гігієнічна вимога. І носити їх варто не лише влітку. 

«Як сніг з’являється, дуже багато синього кольору через це потрібно обов’язково сонцезахисні окуляри. У гірськолижників вони просто чорні, вони інтенсивно зафарбовані, тому що там дуже великий рівень ультрафіолету, і від ультрафіолету може бути пошкодження кон’юнктиви, може бути алергічний кон’юнктивіт і можуть бути запальні процеси», — сказав Риков.

Додамо

Раніше Сергій Риков розповідав, як стрес впливає на зір. 

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины