Окупанти підготували методичку на випадок наступу на окупований Мелітополь

Оккупанты подготовили методичку на случай наступления на оккупированный Мелитополь

На тлі регулярних обстрілів ЗСУ військових баз окупаційних військ і активізації партизанського руху в Мелітополі вже ні в кого немає сумнівів у тому, що Мелітополь скоро звільнятимуть. І пропагандисти вирішили "допомогти" мелітопольцям.

Окупанти помітно нервують і чекають контрнаступу ЗСУ, перекидаючи техніку на Запорізький напрямок. Щоб утримати сухопутний коридор до Криму, російські окупанти готуються обороняти Мелітополь. Саме в нашому місті розташована найбільша дорожня розв'язка, що з'єднує півострів із Приазов'ям.

Так під Мелітополем окупанти продовжують невтомно рити рови та встановлювати ряди бетонних протитанкових блоків пірамідальної форми, відомих як "зуби дракона". Наразі подібні лінії оборони є практично біля кожного села Мелітопольського району. До подібних приготувань росіяни вдаються, ймовірно, щоб запобігти будь-якому швидкому просуванню України в разі прориву.

Не дрімають і мелітопольські гауляйтери, тож у соцмережах вони знайомлять мелітопольців із правилами поведінки в разі, якщо "нацисти" підуть у контрнаступ. Рекомендації рашистів такі:

  1. У разі обстрілу міста головним завданням муніципальних служб є забезпечення безпеки населення. Тому, ми закликаємо жителів не панікувати, а діяти за інструкціями і керуватися здоровим глуздом. (Цікаво, що про здоровий глузд розповідають рашисти, коли те, що відбувається в місті, давно нагадує якийсь сюр. Людей викрадають серед білого дня, "депортують" із зав'язаними руками і стріляють у спину, дітвору змушують танцювати в костюмах Другої світової з балалайками. І хваляться, чим доведеться: то турецьким чаєм для добровольців із недобатальйону ім. Судоплатова, то незрозумілими чорними пакетами гуманітарної допомоги).
  2. Слідкуйте за новинами та повідомленнями від міської мерії та інших органів влади. Зверніть увагу на інформацію про обстріл: масштаби і точки, по найбільш небезпечних місцях. Зверніть увагу на повідомлення про майбутню евакуацію або необхідність переселення жителів. (І це після того, як у Мелітополі під час перекидання техніки рашисти традиційно глушать зв'язок, інтернет і пропадає телебачення).
  3. Якщо ви перебуваєте в районі обстрілу, не панікуйте і зберігайте спокій. Покиньте зону обстрілу, якщо це можливо. Якщо ні, то зупиніться на місці, сховайтеся в підвалі або під іншим укриттям. Уникайте вікон та інших об'єктів, які можуть поранити вас у разі обстрілу. (Напевно, мають на увазі підвали, ключі від яких не дають мешканцям старші по домівках, бо ж рашисти бояться, що в них сховаються партизани).
  4. Якщо муніципальні служби оголосили евакуацію, дотримуйтесь інструкцій і дійте швидко і рішуче. Зберіть необхідні предмети, такі як документи, гроші, ліки, одяг і продовольство на кілька днів. Зверніться по допомогу до сусідів і родичів, якщо це необхідно. Дотримуйтесь зазначеного маршруту та інструкцій про порядок у концентраційних точках.
  5. Забезпечте безпеку свого майна, зачиніть вікна та двері, вимкніть газ і воду, залиште ключі від дверей на видному місці. Залиште записки з інформацією про те, куди ви поїхали. (Безпека майна, яке і так серед білого дня крадуть окупанти. Хоча офіційна російська позиція побудована на запереченні будь-яких звинувачень, тисячі свідчень очевидців розкривають випадки грабежів і крадіжок, скоєних російськими військовими).
  6. Якщо ви в зоні, прилеглій до міста, де не тривають бойові дії, дотримуйтесь правил дорожнього руху та безпеки на дорогах. Важливо дотримуватися швидкісного режиму і правил проїзду. Перед виїздом перевірте обладнання та паливний бак вашого транспортного засобу, прослідкуйте, щоб у ньому була також необхідна кількість води та продовольства. У разі потреби користуйтеся маршрутами, консультації щодо яких можна отримати у спеціальних служб дорожнього інформування.
  7. Дотримуйтесь усіх інструкцій і зберігайте спокій, діючи відповідно до своєї ситуації та внутрішнього відчуття комфорту. Не забувайте, що безпека і здоров'я наших жителів — це наш головний пріоритет. (А ось комфорт настане, коли місто дійсно очиститься від фашистів. Тільки не від вигаданих, а справжніх, які 24 лютого вдерлися в чужу країну і пролили ріки невинної крові. Люди готові на все, адже Мелітополь потрібно очистити від ворога, і, на даний момент вже цілком зрозуміло, що мета виправдовує засоби).

Утім, це не межа ідіотизму, адже в серпні в Мелітополі роздавали пам'ятки від Балицького, в яких під час бомбардувань HIMARSамі радили стрибнути в річку, водойму, каналізацію, стати за машину або дерево. Тим, хто скористається цими порадами офіцера Балицького, явно не вижити, бо під час обстрілів категорично не можна ховатися за деревами. Як цього не міг не знати Балицький, який постійно нагадує про своє офіцерське минуле, складно сказати.

Джерело

Новости Украины