Павло Зібров про російськомовні хіти: Намагався перекласти «Женщина любимая», але відклав у довгий ящик

Павло Зібров про російськомовні хіти: Намагався перекласти "Женщина любимая", але відклав у довгий ящик

Фото: instagram.com/pavlo_zibrov

Співак Павло Зібров після нападу Росії на Україну у 2014 році відмовився від російськомовних пісень, залишивши у своєму репертуарі лише один хіт «Женщина любимая». А після повномасштабного вторгнення РФ у лютому і цей трек «відклав у ящик», припинивши виконувати його на концертах. Про це він розповів в інтерв’ю «КП В Україні».

– З 2014 року я залишив у своєму репертуарі одну пісню російською мовою – «Женщина любимая». А з 2022-го я її відклав в довгий ящик. Поки що не планую переклади. Ми пробували, але нічого з цього не вийшло. Проблема нашого шоубізу була в тому, що російськомовний контент переважав, тому й маємо такий результат. Наразі я радий, що випускають виключно україномовний матеріал, так і повинно бути. Ми за це боролись дуже довго. Ми ж в Україні живемо і маємо свою мову і свою культуру підіймати, – зазначив він.

Артист вважає, що сьогодні люди не слухатимуть російськомовних хітів через війну, розв’язану РФ. Однак припускає, що згодом частину цих треків українських виконавців ми знову почуємо на радіо.

— Мені подобається, що україномовного контенту стало в рази більше, що ті, хто раніше був у тіні — як серед молодих виконавців, так і знаних, — зараз розкрилися та мають шалений успіх. Щодо пісень про війну, тут теж треба знати межу, адже люди вже стомились, і життя йде далі. Тому потрібно писати пісні про кохання, дітей, оспівувати красу дівчат, материнську любов, про все, що є на світі, дати людям позитиву та надії, підіймати дух! – поділився Зібров.

Напередодні артист випустив нову версію хіта «Мертві пчелі не гудуть», і тепер замість пчел співає про «мертві орки».

Раніше Гарік Кричевський заявив, що не перекладатиме хіти, написані за 30 років творчої кар’єри, українською мовою, на відміну від Олі Полякової. А співачка Тіна Кароль зазначила, що не готова зараз виконувати російськомовні пісні, незважаючи на наявність десятка знакових хітів.

 

Джерело

Новости Украины