Зірка «Ворожки» Анастасія Цимбалару: Не повернуся в професію, якщо знову почнуть знімати росіян в Україні

Зірка "Ворожки" Анастасія Цимбалару: Не повернуся в професію, якщо знову почнуть знімати росіян в Україні

Фото: instagram.com/nastya_tsymbalaru

Українська акторка Анастасія Цимбалару в інтерв’ю журналістці Аліні Доротюк заявила, що може не повернутися до професії, якщо після закінчення війни телеканали та кінокомпанії продовжуватимуть співпрацювати з російськими мовниками. За словами артистки, після нападу РФ на Україну вона вирішила відмовитися від роботи в кадрі з росіянами.

— Не знаю. Страшно усвідомити, що нічого іншого не вмію. Поки ще не знаю. Потрібно спиратися не на те, що я можу робити найкраще, а де я можу заробити якісь гроші. Бо треба якось продовжувати жити. Я не хочу бути тією актрисою, яка піде в кадр із росіянами, бо їй нема чого їсти. Це принципова позиція, і шляху назад немає. Якщо до нас почнуть привозити [зніматися] росіян, якщо знову почнеться спільне кіновиробництво, я не повернуся у професію. Ну як я виходитиму на майданчик з росіянами? Якщо ми матимемо український проєкт, з українською командою, українським сценарієм та акторами, то, безумовно, ми хочемо продовжувати працювати, разом відновлювати нашу культуру і, в принципі, займатися справою, яка тобі подобається, — зазначила Анастасія.

Артистка також не знає, як реагувати на колег-українців, які продовжують жити та працювати в РФ, а проєкти за їх участю й досі транслюють наші телеканали.

– Є люди з російським паспортом, які вже тривалий час мешкали в Україні. Що робити із такими людьми? Ми маємо право виходити з ними на майданчик чи ні? Або ж, наприклад, повернеться на майданчик акторка (Галина Безрук. – Авт.), яку у нас наразі активно крутять по телебаченню, яка проживає в Росії, але є українкою. Що ми з нею робитимемо? За законом вона має право приїхати і працювати тут. Хто має відповідати на ці запитання? Для себе я можу ухвалити рішення йти або не йти [у кадр з такими людьми]. Але завжди знайдеться той, хто піде і стане в кадр з ними і скаже: «А що я порушую? Вона на законних підставах тут».

Раніше колега Цимбалару Ганна Сагайдачна зізналася, що після повномасштабного вторгнення РФ її сім’я припинила спілкування з режисером Оксаною Байрак через її політичні погляди.

Анастасії Цимбалару 30 років. Українським глядачам вона відома за серіалами «Ворожка» та «Папік». З 2021 року перебуває у шлюбі з колегою Григорієм Баклановим.

Зірка "Ворожки" Анастасія Цимбалару: Не повернуся в професію, якщо знову почнуть знімати росіян в Україні

Джерело

Новости Украины