Чоловіка, який закидав короля Чарльза III яйцями, випустили під заставу

Чоловіка, який закидав короля Чарльза III яйцями, випустили під заставу

Фото: REUTERS/Расселл Чейн

Правоохоронці допитали чоловіка, який закидав яйцями короля Великобританії Чарльза ІІІ. Після цього його відпустили під заставу. Про це повідомляє пресслужба поліції Північного Йоркширу.

— 23-річного чоловіка, заарештованого за підозрою у порушенні громадського порядку під час вчорашнього королівського візиту, допитали і відпустили під заставу поліції, — повідомили у відомстві.

Йдеться про інцидент, який стався в Йоркширі 9 листопада. Чоловік кинув три яйця у короля Чарльза III та королеву-консорт Каміллу, які розмовляли з керівниками міста. Охорона відвела королівську родину у безпечне місце, а зловмисника затримали силовики. Під час затримання протестуючий кричав: «Ця країна була побудована на крові рабів!», а очевидці інциденту відповідали фразами «Боже, бережи короля» та «Ганьба тобі».

Чарльз III зійшов на престол після смерті своєї матері — королева Єлизавета II померла 8 вересня у замку у Балморалі. 10 вересня у Букінгемському палаці офіційно проголосили Чарльза королем Великобританії, а його дружину Каміллу — королевою-консортом. Коронація нового монарха запланована на 6 травня у Вестмінстерському абатстві.

Джерело

Новости Украины