Перепади температури від -2 до +14 та дива порятунку: спікер ДСНС про рятувальну місію в Туреччині

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Наразі в Туреччині продовжується розбір завалів, проте українські рятувальники завершили місію із пошуково-рятувальних робіт. Перша група із 25 працівників ДСНС вже повернулася додому. Про це в коментарі УНН розповів речник ДСНС України Александр Хорунжий.

Цитата

«Перша група, у складі 25 чоловік, вже повернулася . Друга – поки не володію цією інформацією, не впевнений. Тому що вони їдуть суходольним шляхом – Туреччина, Болгарія, Румунія, Молдова – це достатньо важкий шлях, колона з техніки. Свою місію ми закінчили в Туреччині, але продовжуються роботи, вже не рятувальні, а розбір завалів. Тому що врятувати вже в такий умовах – це із категорії дива. Правда, ми теж врятували на 9-й день жінку і це було дивом. В умовах з перепадом температури від -2 до +14 провести під завалами це було дійсно непросто», – повідомив Хорунжий.

Крім врятованої жінки працівники ДСНС деблокували з-під завалів 58 людей, обстежили 454 зруйновані будівлі та взяли участь у розборі завалів 136 разів. 13 людям українські рятувальники надали медичну допомогу.

Нагадаємо

Раніше Хорунжий повідомляв, що в Туреччині працювали дві групи українських рятувальників – це 77 осіб та 16 одиниць техніки.

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины