Першого вересня окупанти обстріляли з «Градів» школу на Харківщині

Окупанти вдарили по Печенігах.

Із будинку евакуювали десятьох людей.

У ніч проти 1 вересня російські окупанти здійснили масований обстріл селища Печеніги в Чугуївському районі. Під обстріл потрапила п’ятиповерхівка, амбулаторія, гаражі та школа.

Після влучання снарядів сталося три пожежі — у п’ятиповерховому будинку зайнялися три квартири, також палала амбулаторія та гаражі. Про це повідомили у Головному управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області.

За даними рятувальників, площа пожежі у п’ятиповерховому будинку склала 150 квадратних метрів. Вогнеборці врятували з будинку 85-річну жінку та евакуювали десятеро людей. Внаслідок обстрілу осколкові поранення отримав 30-річний чоловік. 

«Бригадою медиків його було госпіталізовано до лікарні міста Харкова. На місці події працювало три відділення служби порятунку у складі 15 рятувальників», — розповіли у ГУ ДСНС у Харківській області.

Останній осередок займання у Печенігах рятувальники ліквідували о 3:25. Як повідомив селищний голова, окупанти били по Печенігах з реактивних систем залпового вогню «Град». Було два удари.

«Внаслідок чого є поранені цивільні люди, в багатоповерхівці виникла пожежа, є суттєві пошкодження та руйнування інфраструктури, є влучання в навчальний заклад громади… Остаточні пошкодження та руйнування з’ясовуються та уточнюються», — написав Гусаров у своєму Telegram.

Фото: Олександр ГусаровФото: Олександр Гусаров

Окрім Чугуївського району, обстріли тривали на в Ізюмському та Богодухівському районах. За інформацією голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, на Ізюмщині постраждали приватні домоволодіння, у Богодухівському районі пошкоджена одна з будівель агропідприємства.

За добу на Харківщині одна людина загинула — 50-річний житель Балаклії, та чотири людини постраждали, у тому числі 13-річний хлопчик.

Як писав UA-NEWS.in.ua, 24 серпня окупанти обстрілювали Печеніги з реактивних систем залпового вогню. Внаслідок обстрілу зруйновано приватні домоволодіння, де проживали пенсіонери, постраждалих не було.

Джерело

Новости Украины