Поява F-16 буде несподіванкою — Повітряні сили

Поява F-16 буде несподіванкою - Повітряні сили

Фото: Getty Images Україна отримає F-16 у 2024 році

Дві групи пілотів в Данії та США проходять опанування безпосередньо F-16, «відточують свою майстерність», зазначив Ілля Євлаш.

Українські пілоти закінчують навчання на винищувачах F-16 в Данії та США. Поява літаків в Україні буде несподіванкою для ворога. Про це сказав речник Повітряних сил України Ілля Євлаш, повідомляє Радіо Свобода у четвер, 4 квітня.

За його словами, дві групи пілотів в Данії та США проходять опанування безпосередньо F-16, «відточують свою майстерність».

«Зараз це один із завершальних етапів», – сказав він.

При цьому Євлаш відмовився називати дату появи літаків в Україні.

«Не варто розголошувати, аби противнику була певна несподіванка. Звісно, як тільки про це можна буде говорити, ми повідомимо усім українцям, оскільки всі дуже чекають», – додав речник.

Ілля Євлаш нагадав, що F-16 зможуть збивати російські ракети, які тероризують українські міста, і протистояти російській авіації, яка активно використовує керовані авіабомби.

Раніше повідомлялося, що Україна може отримати перші винищувачі F-16 влітку 2024 року. Також у Міноборони заявляли, що усі необхідні рішення щодо отримання літаків F-16 уже ухвалені та процес «рухається за планом».

США окреслили «червоні лінії» у використанні Україною F-16

Джерело

Новости Украины