Скандал із повісткою журналісту: Сирський ініціював перевірку

Скандал із повісткою журналісту: Сирський ініціював перевірку

Фото: slidstvo.info В Україні розгорівся скандал через спробу вручити повістку журналісту видання Слідство.інфо

Командування Сухопутних військ перевірить інформацію щодо спроби вручити повістку Євгену Шульгату у якості «помсти» за вказівкою працівника СБУ.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доручив провести службову перевірку з приводу інформації, оприлюдненої виданням Слідство.Інфо, щодо спроби вручити повістку їхньому журналістові після розслідування стосовно співробітника СБУ. Про це він написав у Telegram 7 квітня.

Сирський наголосив, що професійна діяльність журналістів користується повагою керівництва Збройних сил та охороняється законодавством України.

«Збройні Сили України засуджують будь-які випадки порушень з боку військових посадових осіб. За матеріалами, опублікованими Громадською організацією Слідство.Інфо, мною визначено завдання командувачу Сухопутних військ ЗСУ провести службову перевірку», — зазначив головнокомандувач.

Він додав, що за результатами службової перевірки будуть прийняти відповідні рішення.

Нагадаємо, 6 квітня видання Слідство.інфо повідомило, що його журналісту Євгену Шульгату намагалися вручити повістку у супермаркеті Києва за можливою вказівкою працівника Служби безпеки.

У редакції вважають, що в такий спосіб спецслужбовці хотіли покарати розслідувача, який викрив елітне майно керівника департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка. 

Раніше повідомлялося, що в Ужгороді представники ТЦК посеред ночі забрали водія автобуса, який привіз із Вінниці дитячу збірну на всеукраїнські змагання з тхеквондо. Чоловіку вручили повістку та доправили до військкомату.

У Хмельницькому з’ясовують, від чого помер чоловік після візиту до ТЦК

Джерело

Новости Украины