Польські екстремали на квадроциклах «прорвали» кордон України

Польські екстремали на квадроциклах "прорвали" кордон України

Фото: ДПСУ Поляків повернуть до Угорщини в порядку реадмісії

Затримані виявилися членами спільноти, яка займається екстремальним прокатом кросових мотоциклів та квадроциклів.

Прикордонники Мукачівського загону затримали чотирьох громадян Польщі, які незаконно перетнули кордон України з Угорщиною на квадроциклах. Про це повідомила Державна прикордонна служба України у неділю, 14 квітня.

«Порушників, які поза пунктами пропуску трьома квадроциклами та мотоциклом перетнули кордон з Угорщини в Україну виявили за допомогою біспектральної камери. На їх затримання негайно висунулась група реагування», – йдеться у повідомленні.

Прикордонники з’ясували, що затримані є членами спільноти, яка займається екстремальним прокатом кросових мотоциклів та квадроциклів. Вони долали маршрут від Кракова до Стамбула у підтримку акції «2222 км» – щодоби, здебільшого бездоріжжям, проїжджали 300 км.

«Через проблеми зі зв’язком, іноземці заблукали, втратили орієнтування на місцевості і незчулися, як опинилися на території України», – додали в Держприкордонслужбі.

За незаконний перетин кордону на іноземців складено адмінпротоколи. Невдовзі, в порядку реадмісії, їх повернуть до Угорщини.

Раніше на кордоні затримали «волонтерів» Червоного Хреста з фальшивими документами. П’ятеро чоловіків заявили прикордонникам, що вони «їдуть за гуманітарною допомогою» в Румунію, але документи виявилися підробними.

Ухилянти намагались виїхати з України, переодягнувшись у військову форму

Джерело

Новости Украины