Поліцейські Житомирщини викрили у крадіжках кількох жителів області

ПОЛІЦІЯ

Правоохоронці встановили причетних до крадіжок мобільних телефонів, банківських карток та велосипеда у громадян, а також харчових продуктів з торгівельних закладів. Нині за всіма фактами тривають відповідні перевірки. Поліцейські вкотре закликають жителів області більш відповідально ставитися до збереження власного майна.

Уранці 4 листопада до поліції звернулась 54-річна жителька Овруччини. Пенсіонерка розповіла, що з її подвір’я зник велосипед, залишений там на ніч. Розпитавши заявницю, поліцейські встановили, що до крадіжки може бути причетний її односелець. Чоловіка розшукали, він визнав свою провину, а двоколісник правоохоронці вилучили.

Житомирські оперативники карного розшуку встановили причетність 36-річного жителя обласного центру до крадіжки майна з чужого автомобіля. У цьому їм допомогли записи з камер відеоспостереження, встановлених неподалік місця події. Відтак поліцейські задокументували всі обставини правопорушення та встановили причетного до його вчинення. Як з’ясувалось, наприкінці жовтня 28-річний житель Пулинського району на деякий час залишив свій автомобіль BMW на одній з вулиць м. Житомира. В транспортному засобі було незачинене вікно. Цією обставиною і скористався перехожий та витягнув зсередини мобільний телефон.

Також поліцейські розшукали 35-річну житомирянку, яку обґрунтовано підозрюють у крадіжці мобільного телефону та банківської картки у 37-річного жителя обласного центру. Попередньо, чоловік знаходився у місцевому торгівельно-розважальному центрі та на деякий час залишив без нагляду верхній одяг. Саме тоді з кишені його куртки й зникли речі. Загальна сума збитків склала понад 4 тисячі гривень.

У крадіжках товарів з торговельних закладів Житомира та Андрушівки поліцейські викрили відвідувачів магазинів.

Зокрема, працівники супермаркету в обласному центрі помітили нетверезого чоловіка, який намагався пронести повз касу ковбасні вироби. Його зупинили та повідомили до поліції. Як з’ясувалось, крадіжку намагався вичинити 38-річний коростишівець. Чоловік вже був раніше засуджений за майнові злочини.

А 63-річна жителька Андрушівки винесла з крамниці м’ясні вироби та рибу. Цю обставину помітили працівники торговельного закладу під час ревізії, а поліцейські розшукали жінку, встановлену завдяки відеоспостереженню.

Нині за всіма наведеними випадками тривають відповідні перевірки. Нагадаємо, що статтею 185 (Крадіжка) КК України за таємне викрадення чужого майна передбачено покарання у вигляді штрафу від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 80 до 240 годин, або виправних робіт на строк до 2 років, або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 5 років.

Поліцейські вкотре закликають жителів області більш відповідально ставитися до збереження власного майна. Не залишайте особисті речі без нагляду, не забувайте зачиняти автомобілі та подбайте про надійну стоянку для них. Варто пам’ятати, що цінні речі в салоні транспортного засобу можуть привабити злодіїв, відтак візьміть за правило не лишати всередині вартісну техніку, ґаджети, гроші та документи.

Шановні працівники торгівельних та розважальних закладів: будьте максимально уважними на робочих місцях. Ваша зібраність, відповідальність та обачність допоможе ефективно виконувати свої обов’язки та не допускати крадіжок майна. Також зберігайте власні речі у недоступних для відвідувачів місцях, аби не створювати сприятливих для крадіжок ситуацій.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

Источник

Новости Украины