«Полтавщина є однією з областей, куди в першу чергу привезуть вакцину від коронавірусу» — Ляшко

Організаційно Україна готова до прибуття будь якого типу та кількості вакцин. Спільно з регіональними координаторами провели нараду щодо узгодження останніх штрихів внутрішньообласної логістики. Про це сьогодні заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

« Маємо чіткий план, який дозволяє відразу після прибуття вакцини розвозити її до обласних складів 11 машинами одночасно: 7 областей (Житомирська, Київська, Чернігівська, Черкаська, Полтавська, Вінницька та м. Київ) отримають вакцину в день розвезення, інші — наступного дня. Мобільні бригади вже знають, яка кількість вакцин, у який заклад охорони здоров’я їм потрібна буде для проведення щеплення всіх охочих у даній лікарні» — поінформував Ляшко.

Також він розповів, що у перший місяць для забезпечення готовності до проведення вакцинації роботи НСЗУ виплачуватиме 8 тис грн на одну мобільну команду медиків. Далі медичний заклад отримуватиме доплату за фактичну кількість провакцинованих осіб – 25 грн за першу дозу введеної вакцини і 60 грн за другу.

Дані про вакцинацію будуть вноситися до електронної системи охорони здоров’я і тільки на підставі цієї інформації НСЗУ оплачуватиме фактично надані послуги.

Нагадаємо, при цьому Віктор Ляшко напередодні завляв, що точної дати старту вакцинації не може нині назвати ніхто.

Источник

Новости Украины