Полтавські волонтери купили та передали для військових системи «Starlink»

За інформацією: Суспільне Полтава.

Волонтери «Полтавського батальйону небайдужих» передали бійцям системи зв’язку. Суспільне Полтава

Полтавські волонтери придбали для військових дві системи супутникового зв’язку "Starlink". Пристрої для бійців у Запорізьку та Луганську області передали волонтери фонду "Полтавський батальйон небайдужих", розповіла Суспільному його представниця Яніна Барибіна.

Харківський нацгвардієць Антон Демиденко приїхав у Полтаву по допомогу від місцевих волонтерів. Для його підрозділу на Луганщину придбали та передають систему супутникового зв’язку.

Гроші на Старлінки збирали волонтери. Суспільне Полтава

"Зараз є проблема зі зв’язком. Всі села, в яких ми перебуваємо, перебувають у зоні бойових дій, по яких наносяться артилерійські й ракетні удари. Зв’язку немає, тож "Starlink" хороша нагода налагодити зв’язок", — каже нацгвардієць Антон Демиденко.

Пристрій допомогли придбати волонтери "Полтавського батальйону небайдужих". Гроші збирали, зокрема, під час екскурсії до Свято-Успенського собору ПЦУ та його дзвіниці, яку влаштували за благодійні внески 28 червня.

Гроші на сиcтеми зв’язку збирали донатами на каву і екскурсії. Суспільне Полтава

"Наставником цього собору був у середині ХІХ століття – у кінці ХІХ століття був мій п’ять разів прадідусь – Артемон Вікторович Малишевський, священник міста Полтави, який присвятив понад 20 років служінню в цьому соборі", — говорить нацгвардієць Антон Демиденко.

"Екскурсія зібрала дуже багато коштів, але, крім цього всього, ми мали так само і майстер-класи з качаної каші, які допомогли нам, проводили виставку етнофотографині Анни Сенік, під час якої виступали діти, і так само закликали донатити для Збройних сил України", — каже волонтерка БФ “Полтавський батальйон небайдужих” Яніна Барибіна.

За словами Яніни Барибіної, за 48 тисяч гривень волонтери придбали два пристрої "Starlink". Інший передали військовим у Запорізьку область.

Новости Украины