Працівники СБУ Кіровоградщини встановили п’ятьох керівників «МВД РФ» на Херсонщині

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Наліпка з абревіатурою спецслужби на бронежилеті. Фото: Служба Безпеки України/Facebook

Працівники управління Служби безпеки України у Кіровоградській області спільно з ДБР ідентифікували п’ятьох колаборантів, які очолили окупаційний відділ поліції Голої Пристані на Херсонщині. Про це Суспільному розповіла речниця СБУ в регіоні Юлія Ткач.

За даними слідства, севдополіцейські переслідували та викрадали людей, грабували майно під виглядом "профілактичних зачисток". СБУ зібрала усі дані на кожного колаборанта та їхнє місцеперебування.

  • Бузукін С.О. – начальник "Голопристанського відділу поліції";
  • Целорунгов В.Л. – заступник начальника "Голопристанського відділу поліції";
  • Воронов М.Ю. – начальник відділу карного розшуку;
  • Норченко А.В. – начальник відділу дорожньо-патрульної служби;
  • Колесніченко М.І. – співробітник відділу карного розшуку.

фото Служби безпеки України

"Усі вони місцеві жителі, які на початку повномасштабного вторгнення підтримали російських загарбників і запропонували їм свою допомогу у війні проти України", – розповіла Юлія Ткач.

За матеріалами Служби безпеки усім колаборантам повідомили про підозру за добровільне зайняття посад у незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території.

Згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Новости Украины