Працювали на російські спецслужби: на Вінниччині викрили ботоферму

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Викриття ботоферми на Вінниччині. Фото: Нацполіція області

До пʼятнадцяти років позбавлення волі загрожує пʼятьом учасникам злочинного угруповання, які, організувавши ботоферму, працювали на російські спецслужби. Про це повідомляють на сайті Нацполіції області.

Нацполіція Вінниччини

Організував таку схему киянин. До "праці" залучив чотирьох вінничан. У помешканнях вони встановили спеціальне обладнання, за допомогою якого створювали “фейкові” акаунти в інтернеті та месенджерах. Через майже пів тисячі "ботів" публікували деструктивні та провокаційні матеріали, зокрема, виправдовували російську агресію та доцільність прийняття умов російської влади, аби врегулювати війну мирним шляхом.

Чоловіки отримували винагороду від представників РФ у рублях та конвертували їх у потрібну їм валюту.

За місцем проживання учасників групи вилучили комп’ютерну та мобільну техніку, 6 тисяч sim-карт різних операторів мобільного зв’язку, спеціальне програмне забезпечення, а також інші речові докази.

Нацполіція Вінниччини

Наразі тривають слідчі дії. Вирішується питання про повідомлення чоловікам про підозру. За ч. 5 ст. 361 КК України (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж). Учасникам групи загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Новости Украины