«Вкладаємо душу і любов»: на Вінниччині господині виготовили 68 тисяч порцій тушкованок для захисників

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Мешканці села Степанівка готують тушкованки для захисників. Фото: Суспільне Вінниця

68 тисяч порцій тушкованок від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну виготовили господині з села Степанівка, що на Вінниччині. Про це Суспільному розповіла волонтерка Юлія Гаврилюк. Окрім рибних тушкованок та зі свинини, захисникам солять ще й оселедці.

Суспільне Вінниця

Соціальний цех облаштували у місцевому дитсадку. Одні господині працюють тут, інші — вдома.

"Спочатку це було в домашніх умовах. Потім згуртувалися. Є "домашня гвардія": роблять і вдома. Від початку односельчани нам надали 18 свиней безкоштовно. Донатили таким чином. Десь підкуповували. Почали потужно, а зараз нас знають, привозять олію, цукор", — каже Юлія Гаврилюк.

Суспільне Вінниця

Наразі у соціальному цеху працюють10 жінок. У багатьох, каже Зінаїда Захарова, чоловіки служать у лавах ЗСУ. За день виготовляють від 150 до 600 порцій.

Суспільне Вінниця

"Коріандр, листя, цибуля, цукор, сіль, часник — мішаємо, постоїть добу і пакуємо у відеречка. У тушкованки додаємо душі свої, любов", — каже Зінаїда Захарова.

Суспільне Вінниця

Тушкованки жінки роблять зі свинини. Спершу мʼясо розробляють, потім маринують, фасують у пакети та герметично склеюють. Далі — в автоклав.

Суспільне Вінниця

"Вкладаємо душу і любов свою для наших хлопчиків", — каже Алла Довгань.

У роботі господині використовують два автоклави. Кожен по 57 порцій. Пакунки фасують по 350 та 420 грамів, розповідає Юлія Гаврилюк.

Новости Украины