Працювали в окупаційній «поліції»: двоє жителів Херсона отримали підозру у колабораційній діяльності

За інформацією: Суспільне Херсон.

Джерело: СБУ в Одеській області

За матеріалами розслідування СБУ підозру у колабораційній діяльності оголосили двом співробітникам окупаційної "поліції Херсонської області". Про це на сторінці у Facebook повідомляє СБУ.

За даними слідства, коли російські окупанти створили так зване "головне управління МВС Херсонської області, почали набирати штат. Ці двоє жителів Херсона погодились на співпрацю з військовими РФ. Один з них працював оперуповноваженим карного розшуку, другий — слідчим слідчого відділу так званого "Дніпровського міського відділу поліції".

Обидва підозрювані виконували рішення окупаційної адміністрації, спрямовані на встановлення та утвердження тимчасової окупації державою-агресором Херсонської області, йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що наразі чоловіки переховуються на лівому березі Дніпра. СБУ знає про їх місце перебування і вживає заходів для притягнення до відповідальності.

За вчинене підозрюваним загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення, від 10 до 15 років позбавлення права обіймати певні посади та конфіскація майна.

Що відомо

  • ДБР повідомило підозру у державній зраді шістьом працівникам окупаційних виправних структур. Також підозрюють подружжя правоохоронців з Херсонщини, які співпрацювали з військовими РФ.
  • Правоохоронці Херсонщини завершили досудове розслідування справи так званого "заступника голови Новокаховської міської військово-цивільної адміністрації" і передали її до суду. Чоловіка обвинувачують в колаборанстві. Йому загрожує до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Новости Украины