“Президент краще знає можливості Резнікова”: військовий експерт пояснив, чому влада відмовилася від зміни міністра оборони

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Призначення міністра оборони — це квота Президента, і Володимир Зеленський краще розуміє, хто буде ефективнішим на цій посаді. Таку думку у коментарі УНН висловив військовий експерт Ігор Романенко.

Цитата

“Міністерство оборони — це напрям Президента. Він краще знає і можливості Резнікова, і як і що там пересувати, чи може він десь бути ефективнішим, і найголовніше, хто замість нього в умовах війни може бути. Кадрові рішення в умовах війни — це дуже непроста справа”, — зазначив експерт.

Разом з тим Романенко відзначив, що Олексій Резніков добре зарекомендував себе у питаннях співпраці з міжнародними партнерами щодо постачання озброєння в Україну, а тому його заміна піде не на користь країни.

“Резніков себе зарекомендував на зустрічах у форматі “Рамштайн” з кращого боку. Тому в ході війни втрачати такі можливості, мабуть, буде не на користь обороноздатності нашої країни. Тому, як мінімум, на “Рамштайн” треба їхати, бо там не прості зустрічі. Будуть і питання авіації, і ракет збільшеної дальності, які принципово важливі з урахуванням того, що зараз на 5 напрямках Донеччини і Луганщини росіяни намагаються просуватися вперед. І це ще без урахування того, що вони будуть заводити свій стратегічний резерв десь до 200 тис. осіб, який зараз готують”, — пояснив Ігор Романенко.

Раніше

Очільник парламентської фракції «Слуги народу» у Верховній Раді Давид Арахамія заявив про кадрові зміни у Міністерстві оборони та низці інших відомств. Пізніше він спростував свою ж заяву.

Разом з тим, нардеп Мар’яна Безугла пояснила, що фракція відмовилася від кадрових перестановок в МОУ, адже заміна Олексія Резнікова “несе ризики для системи”.

Джерело: УНН

В тексті згадуються

Резніков Олексій

Джерело

Новости Украины