Прикарпатські майбутні держслужбовці склали іспит на знання української мови

Екзамен на рівень володіння українською мовою для держслужбовців та охочих здобути громадянство вперше відбувся в Івано-Франківську. Іспит складали восьмеро людей, які планують працювати на державних посадах.

За словами заступника директора обласного центру підвищення кваліфікації Любомира Бойчука, іспитові майданчики створили у 13 містах України, у перелік яких увійшов й Івано-Франківськ. Тестування проходитиме тричі на день: о 9:30, 12:30 та 15:30.

Прикарпатка Яна Валіцька планує працювати на державній роботі, тому їй потрібен сертифікат, який підтверджує знання української мови. Напередодні іспиту дівчина пройшла пробне тестування та переглянула правила з української мови.

Читайте також: В Україні розпочалися іспити на знання державної мови. Хто і як складатиме

«Я вважаю, це є справедливо, бо всі будуть впевнені в тому, кого беруть на роботу. Це є важливо, правильне рішення ухвалили», — каже Яна Валіцька.

Іспити відбудуться 20, 22, 27 та 28 липня. Тривалість екзамену на визначення рівня володіння державною мовою становить приблизно 2 години. Адміністратор та інструктор Роман Шкварла стежить за дотриманням правил та допомагає. Перед початком тестів він провів інструктаж для учасників.

Іспит складається з двох частин: письмової та усної. Виходити з аудиторії можна, однак час відсутності зараховується до загального. Поставити на паузу чи зупинити тестування неможливо.

Источник

Новости Украины