Прокуратура відкрила кримінальне провадження внаслідок загибелі жителя Херсонщини, який підірвався на міні РФ

За інформацією: Суспільне Херсон.

Фото: Херсонська обласна прокуратура/Facebook

За процесуального керівництва Бериславської окружної прокуратури Херсонської області розпочато досудове розслідування за фактом загибелі чоловіка, який підірвався на російській міні, повідомила у Telegram прокуратура.

За даними слідства, 22 квітня двоє чоловіків рибалили на річці Інгулець між селами Давидів Брід та Білогірка. Повертаючись додому поблизу берега, один із них наступив на залишену армією РФ міну, яка здетонувала. Від отриманих поранень житель села Давидів Брід загинув на місці. Другий чоловік не постраждав.

Наразі тривають першочергові слідчі дії за участі співробітників прокуратури та поліції.

Що відомо

  • На Херсонщині, у Великоолександрівській громаді, на російській міні підірвався 30-річний чоловік. Це сталось на березі Інгульця, між селами Давидів Брід та Білогірка.
  • Станом на 3 квітня на Херсонщині розмінували дванадцять з половиною тисяч гектарів. Все ж мінна небезпека на звільненій території залишається високою.
  • Наразі на Херсонщині проводиться оперативне розмінування вже деокупованих територій. В першу чергу їх виконують підрозділи піротехнічної групи ДСНС. Станом на 31 березня 2023 року гуманітарне розмінування — ще не розпочалося.
  • Російські військові при відступі з правобережжя Херсонщини замінували дороги та знищили лінії електропередач.
  • На деокупованій території Херсонщини почастішали випадки, коли люди підриваються на вибухівці, які залишили російські військові.

Новости Украины