Розгерметизація магістрального газопроводу у Лубнах на Полтавщині: причина вибуху

За інформацією: Суспільне Полтава.

Вибух газу біля Лубен. Фото: Telegram Д. Лунін

Вибух на лінії магістрального газопроводу біля Лубен на Полтавщині, який стався 26 вересня, виник під час перевірки системи. Нині пошкоджену ділянку відновлюють.

На резервній лінії магістрального газопроводу біля міста Лубни збільшили тиск, що й призвело до розгерметизації труби. Про це 28 вересня під час брифінгу повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін. За його словами, це сталося під час перевірки газотранспортної системи України перед початком опалювального сезону.

Що відомо про вибух газу біля Лубен

Вибух стався о 13:00 26 вересня. Як повідомляли на Facebook-сторінці "Оператора газотранспортної системи", аварія сталася на резервній лінії магістрального газопроводу, яка належить товариству. Персонал локалізував пошкоджену ділянку газопроводу, шляхом закриття запірної арматури. Постачання газу до споживачів здійснювали без обмежень за основним маршрутом.

Пожежний автомобіль біля місця вибуху газу. Фото: Суспільне Полтава

Товариство створило комісію для з’ясування причин аварії.

Поблизу місця, де сталася розгерметизація газопроводу, зранку 27 вересня була обмежена видимість на дорозі. Через це на ділянці дороги Київ-Харків біля села Піски сталися дві аварії. В одній із них зіткнулися два легковика та чотири вантажівки, а в іншій – мікроавтобус та вантажівка. Семеро людей отримали травми.

Новости Украины