«Сам себе помножив на нуль»: черкаський політик розповів, чому нардеп Яценко втратив монополію на владу в Умані

Антон Яценко

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Народний депутат Антон Яценко втратив монополію на владу в Умані, від якої він пройшов до Парламенту, після того, як втік на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Про це у коментарі УНН розповів черкаський політик Андрій Дикун.

Деталі

За його словами, раніше влада міста була підконтрольна Яценку: за його протекції мером Умані стала його колишня помічниця Ірина Плетньова, він мав вплив на депутатську більшість у міськраді та її секретаря. Однак з початком повномасштабної війни нардеп покинув місто, залишивши свою команду.

Цитата

“Почалася війна, монопольна влада у місті в Яценка: у нього влада, депутатська більшість у нього, мер його, секретар його. Почалася війна — що робити його команді, якщо без нього нічого не вирішується? А він пропав, його не було місяці два. Хоча, на моє переконання, нардеп, який від міста Умань і від округу нашого, мав бути в місті, як мінімум, зі своєю командою. Бо дуже багато вирішувалося питань. Я думаю, ні для кого не секрет, що Антон — це людина з “Партії регіонів”, вона ж нікуди не ділася, колабораціонізм у нього в крові сидить. (…) Ми на місці лишилися, почали щось робити. А він сам себе помножив на нуль. Гарно бути героєм, коли за тобою стоїть “Партія регіонів” і правоохоронні органи, суди”, — розповів Андрій Дикун.

Нагадаємо

Після повернення до Умані нардеп Антон Яценко розгорнув боротьбу проти місцевої владои. У своїх соцмережах він почав закидати звинуваченнями свою колишню соратницю Ірину Плетньову, її заступника Олега Ганіча, якого призначили під час війни, опозиційного політика Андрія Дикуна та голову Черкаської ОВА Ігоря Табурця. Проти деяких з них нардеп навіть ініціював кримінальні справи. 

Табурець через звинувачення Яценка подав позов проти нардепа до суду щодо захисту честі й гідності. 

Водночас черкаські депутати звернулися до Президента з проханням надати оцінку діям нардепів, які дискредитують голову ОВА. 

Джерело: УНН

Джерело

Новости Украины