СБУ викрила групу злочинців, які збували наркотики у 15 областей України, включно з Полтавщиною

Служба безпеки України блокувала діяльність організованої групи, яка одержувала мільйонні «прибутки» від збуту оптових партій наркотичних засобів і психотропних речовин до різних регіонів країни.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

За даними досудового слідства, у наркоугруповання входило понад 20 активних учасників. Зловмисники продавали кокаїн, мефедрон, героїн, МДМА, амфетамін, альфа-пвп і канабіс на території 15 областей України.

Свою «продукцію» фігуранти пропонували на закритому телеграм-каналі. Клієнти отримували наркотики через мережу так званих «закладок». У регіонах знаходилися осередки наркокур’єрів, які одержували «товар» для реалізації поштовими сервісами. Гроші від замовників надходили фігурантам на віртуальні електронні гаманці різних платіжних систем.

За попередніми оцінками, щомісячний обіг наркоділків становив майже 5 мільйонів гривень.

Співробітники СБУ задокументували 4 факти збуту зловмисниками заборонених речовин.

Вартість вилученої «продукції» становить понад 1,2 мільйона гривень за цінами чорного ринку.

Наразі згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затримано 6 учасників злочинного угруповання, у тому числі осіб, причетних до організації наркобізнесу.

Затриманим фігурантам повідомлено про підозру та обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Наразі триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності інших учасників злочинної групи.

Читайте також: На Полтавщині — три ДТП і один загиблий

Источник

Новости Украины