Ще один великий банк Кіпру масово закриває рахунки росіян

Йдеться про громадян РФ із «кіпрськими документами», які не є податковими резидентами Росії

Ще один великий банк Кіпру масово закриває рахунки росіян

Наталія Софієнко Редактор новин Вчора о 15:08

Ще один великий банк Кіпру масово закриває рахунки росіян

Відділення банку Hellenic. Фото: cyprusbuyers.com

Росіяни, які проживають на Кіпрі, втратили свої рахунки в банку Hellenic. Про це повідомила компанія Main Partner Trust, яка надає юридичні та консалтингові послуги, пишуть росЗМІ.

Hellenic – четвертий за розміром активів банк Кіпру.

Зокрема, йдеться про громадян РФ із «кіпрськими документами», які не є податковими резидентами Росії. Також закриття рахунків торкнулося їхніх операційних компаній.

Раніше банк повідомив про намір дотримуватися санкцій проти Росії, запроваджених через війну в Україні. Hellenic також закрив своє представництво в Росії у 2022 році.

Ще у квітні найбільший банк Кіпру Bank Of Cyprus й інші місцеві банки, зокрема підрозділи грецьких Hellenic Bank та Alpha Bank, почали закривати рахунки росіян. Обмеження були пов’язані з небажанням банків потрапити під американські санкції через роботу з російськими клієнтами.

Великі російські компанії залишають масово юрисдикцію Кіпру. Вже понад десять організацій розпочали переведення активів у спеціальні адміністративні райони Росії з особливим податковим режимом або в сусідні країни, такі як Казахстан.

  • Слідом за банками Китаю турецькі також почали переглядати свій бізнес із Росією після указу Джо Байдена про посилення контролю за виконанням санкцій США.

Джерело

Новости Украины