Що треба зробити чернігівцям аби закінчилася пандемія?

Наслідки пандемії так або інакше по-своєму відчуває кожен з нас. Хтось через карантинні обмеження, покликані затримати розповсюдження хвороби, втратив роботу, а у когось від ускладнень COVID-19 померли рідні або близькі. Нині вся країна і Чернігів зокрема переживає третій, набагато гірший за попередні пік захворюваності. Кожного дня недуга забирає життя чиїхось батьків, друзів, братів і сестер…

Діяльності владі в цей час надано вже багато. Але що для припинення пандемії має зробити кожен з нас? Із цим питанням ми звернулися до чернігівців.

Вікторія, судмедекспертка:

– Самое главное – это личная гигиена. И я бы все-таки настаивала на вакцинации. Сама провакцинировалась уже довольно давно. Последствий у меня нет. Скажу так: если заболеть, то можно получить осложнения и думать о том, что лучше бы я это провакцинировался. Последствия болезни намного хуже. Я со своей стороны, как судмедэксперт, это вижу: это очень страшно. Людям, которым не обязательно выходить на улицу, стоит избегать скоплений людей, как это было во время хорошей погоды, когда все парки были переполнены.

Вадим, колишній працівник ЧАЕС:

– У першу чергу – хоча б дотримуватися режиму в громадських місцях. Наприклад, коли я серед людей, то ношу маску. Щеплюватися потрібно обов’язково. Вакцинація потрібна. Альтернативи людство поки не вигадало. Хороша вакцина чи погана, але судячи з того, як люди в лікарнях помирають, то страшні не наслідки вакцини, а наслідки хвороби. Якщо кожен буде дотримуватися правил, то все пройде. Увесь світ поки що вакцинується та застосовує засоби захисту. Іншого виходу немає.

Валентина, викладачка філософії, політології та соціології:

– Наскільки люди будуть відповідальні й будуть розуміти, що банально треба одягнути маску й рукавички. Я обов’язково цього дотримуюсь. Це все залежить від кожної людини. І Верховна Рада, і президент цього не вирішать – поки не зрозуміє народ. Бо це саме той випадок, коли його можна вирішити спільно: коли тисячі людей будуть це розуміти, тоді й пандемія закінчиться. Інакше – ніяк.

Еженедельник "Семь Дней"

Источник

Новости Украины