ТЕН для бойлера

Бойлер представляє собою побутовий прилад, без якого не уявляють своє життя багато користувачів. Особливо це стосується тих людей, у яких немає інших джерел подачі гарячої води.

Це просто незамінний пристрій, який слугує для нагрівання води в будинку. Як тільки така техніка дає збій у своїй роботі, поломку потрібно терміново усувати, щоб повернути колишній комфорт життя.

Основним вузлом, що у принципі і здійснює головну функцію такої техніки, є ТЕН для бойлера.

Трубчастий електронагрівач — це найважливіший елемент, принцип роботи якого досить простий: деталь нагріває певний об’єм води, на який розрахований бойлер і постійно підтримує задану користувачем температуру води. Таким чином, власник водонагрівача завжди може мати доступ до гарячої води в будинку, у будь-який час і в потрібному йому обсязі.

 

Складається ця запчастина з мідної трубки та фланців, які прикріплені на обох сторонах нагрівального елемента. Усередині такого апарату вбудована нихромова струмопровідна нитка.

Варто зауважити, що нагрівачі для бойлерів бувають двох типів: сухі та мокрі.

ТЕН сухий коштує трохи дорожче і відрізняється тривалим терміном служби. Наприклад, ТЕН сухий Gorenje дуже надійний у роботі завдяки своїй колбі, в якій він знаходиться. Порівняно зі звичайними видами нагрівачів, він не має прямого контакту з водою, яка не завжди буває хорошої якості. Недоліки у такій деталі також є – це досить повільне нагрівання води та її висока вартість.

 

Мокрий трубчастий нагрівач бойлера може швидко нагріти великий об’єм води. Він досить популярний на ринку запчастин та недорогий у заміні. Хоча в порівнянні з попереднім типом він може набагато швидше вийти з ладу.

Врахуйте, що такі ТЕНи не взаємозамінні, тому для заміни Ви повинні знайти таку саму аналогічну запчастину. Наприклад, якщо на Вашому водонагрівачі стояв ТЕН 1,5 кВат, то значить такий самий для заміни Вам і потрібен.

Незважаючи на свої невеликі габарити, така деталь є дуже важливою для бойлера. І коли вона ламається або дає збій, Ви просто не зможете користуватись технікою за її прямим призначенням.

На жаль, ТЕН найбільше піддається поломкам. Траплятися це може з різних причин, але в більшості випадків несправність відбувається через неякісну воду в будинку та несвоєчасне чищення техніки. Рідше це може траплятися через заводський брак або стрибки напруги.

Якщо у Вас трапилася така ситуація і Вам потрібно купити ТЕН на бойлер, то інтернет-магазин «Майстер Плюс» — це те, що Вам потрібне. Компанія вже понад 15 років знаходиться на ринку України із продажу запчастин для побутової техніки. Асортимент магазину просто величезний, тому Ви без проблем зможете знайти потрібні запчастини для бойлера.

Ставтеся до вибору такого комплектуючого серйозно, не вибирайте його візуально, а строго за технічними характеристиками. Адже для кожної моделі водонагрівача ТЕН може бути абсолютно різної модифікації. Він може відрізнятися за такими характеристиками, як:

  • Потужність (тобто кількість електроенергії, яку пристрій споживає за годину для перетворення її на тепло).
  • Форма (може бути вигнута та пряма – все залежить від типу бака пристрою).
  • Тип кріплення (це дуже важливий момент, адже нагрівач може бути прикріплений на гайці, фланці різного діаметру або на колбі).
  • Матеріал, з якого виготовлена деталь (мідь, нержавіюча сталь).
  • Наявність чи відсутність трубки під термодатчик.
  • Фірма виробник.
  • Наявність гнізда для анода та його діаметр.

І найважливіше при підборі ТЕНу – це знати модель та серійний номер Вашого водонагрівача. Ну а якщо у Вас виникли питання або труднощі з вибором такого комплектуючого, Ви завжди можете отримати безкоштовну консультацію від спеціаліста магазину «Майстер Плюс».

Новости Украины