Тіна Кароль у відео на пісню «Щедрик» показала кадри влаштованого Росією екоциду в Україні

Тіна Кароль у відео на пісню "Щедрик" показала кадри влаштованого Росією екоциду в Україні

Фото: instagram.com/tina_karol

Співачка Тіна Кароль у рамках кампанії #StopEcocideUkraine організації UAnimals записала оновлену версію легендарного «Щедрика» Миколи Леонтовича. Ініціатори проєкту презентували трек, щоб привернути увагу до екологічних злочинів Росії під час війни.

— Carol of the Ecocide привертає увагу до того, що Росія не лише країна-терорист, але й екотерорист, який краде майбутнє у наших дітей та всієї планети. І це не милий мультяшний Грінч, а суцільне зло, яке потрібно зупинити, доки воно не зупинило світ, – зазначив засновник UAnimals Олександр Тодорчук.

Актуальний текст до пісні написав український автор Євген Матюшенко, над аранжуванням працював композитор Юрій Звонар, а у записі композиції також звучить голос солістів хору «Дзвіночок».

— Війна нищить життя у повному розумінні цього слова: вона забирає життя людей, їхні оселі та спосіб життя, їхню землю, їхні надії та право бути щасливими. Війна безжалісно нищить українську екологію та світ тварин. Я доєдналася до ініціативи UAnimals, щоб нагадати світові, наскільки руйнівним та неосяжним є наслідок війни Росії проти України. Пісня «Щедрик» є символом різдвяного дива, а Україна є символом людського дива стійкості та незламності, дива, яке увесь час війни боронить світ, — додала Тіна Кароль.

За даними Державної екологічної інспекції, внаслідок російської агресії понад 182 880 кв. м українського ґрунту забруднено шкідливими речовинами, 20% природоохоронних територій України вражені війною, загинуло понад 6 мільйонів свійських тварин та щонайменше 50 тис. чорноморських дельфінів.

Тіна Кароль у відео на пісню "Щедрик" показала кадри влаштованого Росією екоциду в Україні

Джерело

Новости Украины