ЮНІСЕФ закликає уряд перезапустити програму “пакунок малюка”

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закликає Уряд  України зберегти критично важливу програму підтримки сімей з дітьми — “пакунок малюка”, який останнім рішенням Уряду замінюють на грошову виплату. За даними ЮНІСЕФ, більшість батьків підтримує саме натуральну допомогу, у вигляді пакунків. Критично важливо, що ця програма універсальна для всіх родин, незалежно від їхнього соціально-економічного статусу.

Протягом двох років ЮНІСЕФ систематично збирав відгуки батьків на програму. Міністерство соціальної політики дослухалось до побажання сімей та покращувало наповнення пакунку малюка. За два роки кількість предметів у пакунку зросла у 2,5 рази. І якщо у 2018 році лише 35% батьків надавали перевагу пакунку перед грошовою виплатою, то тепер 8 із 10 сімей хочуть отримувати допомогу саме у натуральному вигляді.

Аналітика ЮНІСЕФ підтверджує й економічну ефективність пакунків малюка для сімейного бюджету. Фінансова вартість товарів із пакунку малюка обійдуться батькам дорожче на 50-200%.

Згідно з нещодавнім опитуванням ЮНІСЕФ, позитивний вплив програми на родинний бюджет відчули 79% бенефіціарів. Майже половині (49%) отримувачам «пакунку малюка» вдалося суттєво заощадити на купівлі товарів для немовляти на перших місяцях життя.

“Ми закликаємо Уряд продовжити програму “Пакунок малюка”, яка підтримує сім’ї новонароджених по всій Україні. Абсолютна більшість батьків підтримують цю ініціативу і відзначають її вплив на власний бюджет,” зазначає Лотта Сильвандер, Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні. “Пакунок малюка може стати ефективним інструментом підтримки вразливих сімей у ці непрості часи”.

Читайте також: Полтавських дітей запрошують помалювати на асфальті

Источник

Новости Украины