Юрій Няйко та Олександр Єременко з Полтавщини загинули на війні з РФ

За інформацією: Суспільне Полтава.

Зображення ілюстративне. Фото: Pexels

Двоє бійців із Полтавщини полягли під час захисту України від російського вторгнення. Це військовослужбовці з Полтавського району.

Загиблий воїн Юрій Няйко

Юрій Няйко із Кобеляцької громади мав звання солдат. Загинув військовослужбовець 1 лютого під час виконання бойового завдання. Це сталося біля села Богданівка Донецької області. Юрієві Няйку було 50 років. Про це Суспільному повідомив речник Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін.

На офіційному сайті Кобеляцької громади повідомили, що Юрій Няйко жив у селі Підгора. Сюди його родина переїхала 1978-го з Чернівецької області. Працював трактористом у колгоспі, згодом ― на оптовій базі та олійниці. Займався футболом і був інструктором зі спорту Підгорянської сільської ради. Мобілізували чоловіка у серпні 2023-го року. Він служив у піхотній роті.

Юрій Няйко. Фото: сайт Кобеляцької громади"Загинув батько двох дітей та дідусь, брат та просто хороша людина, яка віддала своє життя за незалежність нашої держави", ― йдеться у повідомленні.

Дата прощання поки не відома.

Загиблий воїн Олександр Єременко

Як розповів речник обласного ТЦК та СП Роман Істомін, Олександр Єременко з Карлівки також був солдатом. 38-річний воїн загинув під час виконання бойового завдання поблизу села Старомайорське на Донеччині.

Олександр Єременко. Фото: сайт Карлівської громади

Як повідомили на офіційному сайті Карлівської громади, Олександр Єременко був учасником АТО та ООС. Під час повномасштабної війни пішов на захист України у травні 2022-го. Поліг 1 лютого 2024-го, прощання з воїном відбулося 9 лютого.

Новости Украины