В авіакатастрофі у Броварах загинула хмельничанка Тетяна Шутяк, яка була помічницею глави МВС

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Фото: Facebook-сторінка Тетяни Шутяк.

Серед загиблих працівників Міністерства внутрішніх справ України є ще одна хмельничанка. Це заступниця керівника патронатної служби МВС Тетяна Шутяк. 24 січня дівчині мало виповнитися 27 років.

Про це Суспільному розповів друг Тетяни, хмельничанин Владислав Бондар.

За його словами, вони познайомилися з Тетяною через її рідну старшу сестру Наталю, з якою Владислав працював у Києві на "Укрзалізниці".

"Тетяна була завжди привітною, щирою, компанійською. Вони з сестрою народилися в простій селянській родині у селі Соколівка на Ярмолинеччині. Тетяна закінчила Одеську юридичну академію, вивчала кримінальну юстицію. У 2019 році почала працювати у Верховній раді України, пізніше у аппараті МВС. Була відмінницею в навчанні, на роботі її дуже поважали та любили. Всього добивалась сама, без будь-яких зв'язків. Вона завжди мріяла про кар'єру", — згадує Владислав.

Тетяна Шутяк з Денисом Монастирським під час роботи у Верховній раді України. 25 серпня 2020 рік. Фото: Facebook-сторінка Тетяни Шутяк.

У рідному селі Соколівка про Тетяну Шутяк теж згадують добрим словом і пишаються землячкою. Не ймуть віри, що дівчина загинула.

"Дуже була хороша дитина. Працьовита, відповідальна, тактовна. Її загибель стала для нас жахливою несподіванкою, бо ж лише днями приїжджала на різдвяні свята в Соколівку до батьків. Таня закінчила школу з золотою медаллю, тоді з відзнакою юридичну академію. Після академії потрапила на стажування у Верховну Раду і залишилася там працювати, була помічником народного депутата Дениса Монастирського. А тоді, коли його призначили міністром, то пішла працювати з ним в МВС. Це величезне горе для батьків, втратити свою дитину. Її мама працює у нас в школі вчителькою початкових класів, бабуся теж була вчителькою, дідусь колись був директором нашої школи. Проста сільська інтелігентна родина, а дівчатка — і Таня, і старша Наталка — великі молодчинки, розумниці. Ми тут усі ними пишаємося. Дуже шкода, що Тетянки вже немає", — зі сльозами в голосі розповідає перша вчителька Тетяни Шутяк, вчителька початкових класів Соколівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Валентина Ткачук.

За її словами, швидше за все Тетяну Шутяк хоронитимуть у рідному селі, проте про це ще рідні поки нічого не кажуть.

Новости Украины