В Одесі у пошкодженому внаслідок ракетного обстрілу житловому будинку продовжуються відновлювальні роботи

В Одесі продовжуються роботи з відновлення ЖК «Тірас».
На сьогодні відновлено та посилено, де було необхідно, всі пошкоджені вертикальні несучі елементи будівлі: діафрагми жорсткості та колони.

Повністю відновлено перекриття 2, 3, 4, 5-го поверхів. Виконано роботи з монтажу та кладки зовнішніх огороджувальних конструкцій (зовнішні стіни та міжквартирні стіни).

Завершуються роботи із влаштування міжкімнатних перегородок. Також виконуються роботи з відновлення каналів вентиляції та димовидалення.

Далі планується розпочати роботи з відновлення систем опалення, електропостачання, водопостачання та водовідведення, — пише офіційний сайт міста.

* * * * *
23 квітня 2022 року внаслідок ракетного обстрілу Одеси житловий будинок ЖК «Тірас» зазнав серйозних пошкоджень.
Через обстріл було пошкоджено дві секції будинку, системи водопостачання, водовідведення, енергозабезпечення та ліфтове обладнання. Зруйновано понад 400 кв.м несучих конструкцій на чотирьох поверхах, 30 квартир одеситів було знищено повністю, ще 62 отримали руйнування різного ступеня.
Також внаслідок обстрілу загинули 8 цивільних осіб, іншим особам завдано тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості.
Вже 23 квітня спеціалістами міських служб та експертами Одеської державної академії будівництва та архітектури було виконано первинне обстеження конструкцій 3-ї та 4-ї секцій будівлі, визначено характер пошкоджень та надано рекомендації для проведення аварійно-рятувальних робіт підрозділами ДСНС.
24 квітня розпочато роботи з часткового видалення пошкоджених елементів конструкцій та залишків газоселікатних блоків із встановленням тимчасових підпірних стійок для стабілізації зруйнованих конструктивних елементів будівлі та запобігання їх подальшому руйнуванню.
24 травня після виконання всіх необхідних заходів щодо стабілізації будівлі було розпочато подальші демонтажні роботи зруйнованих та пошкоджених елементів будівлі з подальшим їх відновленням.

Источник

Новости Украины