В оранжереї кропивницького комунального підприємства вирощують квіти для клумб міста

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Суспільне Кропивницький

В оранжереї кропивницького комунального підприємства "Благоустрій" вирощують квіти для клумб міста. Висадять їх навесні. Як і 2022 року, через воєнний стан, кількість клумб не збільшуватимуть, доглядатимуть за тими, що є, сказала головна агрономка підприємства Альона Ворона. Суспільне дізнавалось, що ростиме на квітниках міста 2023 року.

В оранжереї "Благоустрою" розпочали висівати, зокрема, насіння петунії, яку висадять на площі Театральна у Кропивницькому. Перед висіванням знезаражують ґрунт, розповіла Альона Ворона: "Посадили близько половини насіннєвої продукції – 20 тисяч колеусу, п’ять тисяч тагетісу і до десяти тисяч петунії. На насіння цього року витратили 30 тисяч гривень".

Працівниці «Благоустрою» висівають петунію. Суспільне Кропивницький

Насіння петунії проростає за 5-7 днів. Для цього, за допомогою печі на дровах, в оранжереї підтримують температуру 22-23 градуси тепла.

В одній з теплиць підприємства зійшов колеус – невибаглива декоративна листяна рослина. Поряд ростуть багаторічні квіти – аспарагус, хлорофітум, сеткреазія, герань, квітне каланхое. Герань та аспарагус вирощують для квіткових композицій на площах Кропивницького, сказала Альона Ворона: "В місті близько трьох тисяч квадратних метрів квітників. Як і до війни, утримуємо їх ми – не збільшуємо і не зменшуємо площі, намагаємося покращувати якість і дизайн".

Суспільне Кропивницький

З насіння планують виростити 75 тисяч однорічних квітів. Найбільше петунії – 50 тисяч, 20 тисяч колеусу та п’ять тисяч морської цинерарії. На квітники їх висадять до 9 травня.

Новости Украины