«В Україні не вистачає понад сім тисяч вчителів у сільській місцевості» — міністр освіти і науки Сергій Шкарлет

Сьогодні у Полтаві з робочим візитом перебував щойно призначений міністр освіти і науки Сергій Шкарлет. У рамках візиту він відвідав навчально – реабілітаційний центр Полтавської обласної ради, побував на урочистостях з нагоди 90 річчя із дня заснування Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Підсумки перебування на Полтавщині міністр підбив під час прес – брифінгу.

« Рік, що минає для освіти Полтавщини був не простим. Педагоги зіткнулися з викликами, яких досі не виникало. Доводилося вирішувати безліч проблем, з якими викладачі закладів усіх рівнів впоралися. Сьогодні ми підбили підсумки використання коштів, які були виділені області міністерством. Ми досить на високих позиціях щодо придбання автобусів, харчоблоків, СТЕМ лабораторій. А у період децентралізації ми повинні тримати освітні заклади у полі особливої уваги. Підбили підсумки виконання програми «Велике будівництво. На Полтавщині здано в експлуатацію п’ять дитячих садочків та п’ять шкіл» — сказав, відкриваючи брифінг голова ОДА Олег Синєгубов.

Наступний рік ми зустрічаємо теж в умовах пандемії, відтак кількість проблем у освітян не зменшиться – каже міністр Сергій Шкарлет:

« Дуже часто ми обговорюємо питання якості онлайн освіти. Було проведено дослідження, в ході якого опитали понад три тисячі осіб. 70 відсотків респондентів відповіли, що якісь онлайн викладання здатна підтримувати освітній процес. Але звісно, ми будемо робити все можливе, аби всіляко вдосконалювати його. Оцінити наслідки онлайн навчання ми зможемо тільки через два роки. Однак, в умовах пандемії – це поки що єдиний вихід з ситуації».

Сергій Шкарлет також сказав, що вже почався процес підготовки до ЗНО – 2021.

« Ніхто не може зараз спрогнозувати, якою буде епідемічна ситуація. Але ЗНО відбудеться у будь — якому випадку, і наше завдання створити для цього всі умови».

Розповів міністр і про інші проблеми. Зокрема, про брак вчителів.

« Нині в Україні не вистачає понад сім тисяч вчителів – переважно, у сільській місцевості. На жаль, ця проблема з року в рік тільки загострюється, адже скільки б ми не готували фахівців – вони не хочуть їхати працювати у село. Найбільше не вистачає вчителів іноземних мов, хімії, біології. Це загальнодержавна проблема» — підсумував Сергій Шкарлет.

Читайте також: Після Нового року почнеться реєстрація на пробне ЗНО

Источник

Новости Украины